tiistai 24. toukokuuta 2011

11. Sookie

Charlaine Harris: Dead Reckoning, 325s. (2011)

Ensimmäistä Sookie Stackhouse kirjaa yritin aloittaa kolme kertaa, mutta en päässyt alkua pidemmälle. Sitten katsottiin ensimmäinen True Blood kausi ja päätin antaa kirjalle uuden mahdollisuuden. Onneksi! Sain huomata, että jälleen kerran kirja on tv-/elokuvatoteutustaan parempi. Tai no, oikeastaan tv-sarjaa ja kirjoja ei tässä tapauksessa voi suoraan verrata, niin paljon ne poikkeavat toisistaan juonellisesti.

Uusimman Sookie-kirjan sisällöstä en voi kertoa oikein mitään paljastamatta liikoja, Dead Reckoning kun jatkaa samaa linjaa aiempien osien kanssa: vauhtia ja yllättäviä käänteitä riittää. Itse en lue näistä edes takakansitekstejä, koska en halua tietää mitään etukäteen. Sookien elämä on niin tapahtumarikasta, että lukija melkein hengästyy. Kuten Sookie itse toteaa: "Go on the Sookie Stackhouse Narrow Avoidance of Death Diet! Run for your life, and miss meals too! Exercise plus starvation."

Suosittelen tätä luonnollisesti niille, jotka aiemmat osat ovat jo lukeneet. Ja toki aina kannattaa aloittaa alusta, jos ei vielä ole tähän maailmaan hypännyt! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti