torstai 19. toukokuuta 2011

Sookie ja Ekomies


Tällä hetkellä luen kahta kirjaa: Charlaine Harrisin uusinta Sookie Stackhouse-romaania Dead Reckoning ja Colin Beavanin Ekovuosi Manhattanilla. (Vai pitääkö sanoa Manhattanillania? :) )

Dead Reckoning on vielä alkutekijöissään, mutta luvassa näyttäisi olevan vauhdikasta menoa lukuisten eri yliluonnollisten hahmojen kanssa. Jännityksellä odotan, onko Harris saanut mahdutettua jonkin uuden "lajin" aiempien seuraksi. Aikaisemmat Stackhouset olen lukenut kaikki, kolme suomeksi ja loput englanniksi. Eihän tämä mitään korkeakirjallisuutta ole, mutta viihdyttävää lukemista joka tapauksessa.

Ekovuosi Manhattanilla on ollut luettavana melkein kuukauden. Kirja kertoo siitä, millaista on elää vuosi keskellä suurkaupunkia mahdollisimman ekologisesti. Ajatushan on todella mielenkiintoinen ja suurella innolla aloin lukemaan, millaisia suuria ja pieniä arjen muutoksia ekoelämään tarvitaan. Luin viime vuonna A. J. Jacobsin kirjan Raamatullinen  vuosi, joka kertoo Jacobsin kokemuksesta elää vuoden verran noudattaen Raamatun käskyjä kirjaimellisesti. Luonnollisesti kirja oli täynnä arjen hankaluuksia ja mielenkiintoisia toteuttamisratkaisuja erikoisille käskyille. Hauskaa ja viihdyttävää. Mutta tämä Ekovuosi Manhattanilla... Olen lukenut 197 sivua, mutta valtaosa tekstistä on käsitellyt tavalla tai toisella sitä, miten ihminen toiminnallaan tuhoaa luontoa. Tärkeää tietoa toki, mutta en minä nyt halunnut siitä lukea.

2 kommenttia:

  1. Hui,iik! Tulin vastakäynnille, mutta tuli kiire, kun huomasin uuden Harrisin. Yritän olla spoilaantumatta yhtään, joten jätän vain pikaterveiset! :D

    VastaaPoista
  2. Jahas, haistoinkin oikein että täälläpäin on tuore blogi. Ei muuta kuin mielenkiintoisia kirjoja lukemaan ja tekstiä blogiin niin seuraillaan.

    VastaaPoista