tiistai 7. kesäkuuta 2011

Haasteen loppurysäys

30 päivää kirjoja -haasteen viimeiset kysymykset ovat osoittautuneet yllättävän hankaliksi. Tai liian helpoiksi, enkä halua tehdä enempää parin rivin postauksia, joten suoritan loppukirin ja vastaan viimeisiin kohtiin.


26. Kirja, joka muutti mielipidettäsi jostakin

Täällä pohjantähden alla. Se mursi kaikki epäilykseni Väinö Linnan kirjailijantaitoja kohtaan. Lisäksi koen ymmärtäväni Suomen sisällissotaa paremmin.


27. Yllätyksellisin käännekohta tai loppu

Ehkä eniten avoimia kysymyksiä ja hämmentyneitä/ahdistuneita ajatuksia herätti Joanne Harrisin Sinisilmä. Kamala, kamala kirja.


28. Paras kirjan nimi

Tykkään lyhyistä nimistä. (Talismaani, Hohto, Houkutus jne.)
Mutta toisaalta jännät nimet kiehtoo myös: Dolores ja lentävä jalka, Alabaman hullut, Tyttö ei-kukaan.


29. Kirja, jota kaikki vihasivat mutta josta sinä pidit

Stephenie Meyerin Twilightilla on varmaan vakiintunut ylenkatsojajoukko. Tykkään oikeasti ensimmäisestä osasta, mutta sarja kyllä huononee edetessään. Harry Pottereista tykkään edelleen.


30. Kaikkien aikojen suosikkikirjasi

Tylsää, mutta vastaan tähänkin Täällä pohjantähden alla. Se nyt vain on hyvä. Mutta kyllä se Stephen Kingin Velho on myös todella hyvä.

3 kommenttia:

 1. Sinisilmä oli kyllä ihan ihanan kamala kirja. En muista koskaan törmänneeni vastaavaan kirjaan, joka olisi aiheuttanut samanlaisia puistatuksia loppua kohden.

  VastaaPoista
 2. Hmmm, pitääköhän lukea tuo Sinisilmä, puistattava on sana jota en Joanne Harrisiin osaa yhdistää!

  Yllätyksellisin loppu voisi olla "Äiti katso, pingviinikaloja" -kirjassa siinä mielessä että kirja oli pökerryttävän kehno, tökerö ja kaikkea muuta ärsyttävää, mutta viimeiset kappaleet olivatkin yllättäen koskettavat ja hienot.

  Vai oliko se nyt pelkkä yksi viimeinen kappale. Se vähän hyvitti lukupettymystä :)

  VastaaPoista
 3. Sonja, minusta Sinisilmä oli niin puistattava (osuva sana!), että pelkästä kirjan näkemisestä tulee jotenkin huono olo.

  Pilvitarha, saat tuon mun Sinisilmän. Tuon sen kun joskus toivottavasti päästään käymään teillä :)

  VastaaPoista