tiistai 14. kesäkuuta 2011

IltasatujaRené Goscinny & Jean-Jacques Sempé: Nikke on paras 319s. (Histoires inédites du petit Nicolas (luvut 6-10) WSOY 2006)

Vielä eilen mentiin nukkumaan Niken seikkailujen saattelemana. Kaksi Nikke kirjaa olisi vielä lukematta, mutta tässä vaiheessa äiti kaipaa jo vähän vaihtelua.

Tässä kirjassa kerrottiin muun muassa Niken isän töistä, lomavalmisteluista ja tulevaisuudensuunnitelmista. Minä pidin eniten tarinasta "Iso ele-elefantti". Siinä Nikke saa isältään yllätyslahjaksi äänilevyn oltuaan luokan kahdeksanneksi paras kieliopin kokeessa. Levyllä on vain yksi laulu, joka kertoo isosta elefantista ja jonka kertosäe on kovin tarttuva. Laulu kuunnellaan uudestaan ja uudestaan ja niinpä Nikke laulaa ruokapöydässäkin "oli kerran elefantti, iso ele-elefantti, jolla oli iso kärsä, iso iso iso kärsä".

Muistinko viimeksi Nikestä kirjoittaessani kehua kuvitusta? No, ei tätä voi kehua ainakaan liikaa. Harvoin mustavalkoinen kuvitus jaksaa kiinnostaa lapsia yhtä paljon kuin näissä Nikke-kirjoissa.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, rakastin nuorempana Nikke-kirjoja ja aion myös tässä sopivan hetken tullen lukea niitä uudelleen. :)

  VastaaPoista
 2. Hanna, minullekin Niket on tuttuja jo ala-asteelta. Itse asiassa pikkusisko juuri hetki sitten tunnusti, että inhosi Nikkeä, kun luin sitä nuoremmille iltasatuna!

  Olen kuulemma lukenut myös Pepin (jota molemmat pikkusiskot inhosivat) ja Haamupartio ja kadonnut prinssi -kirjan, jota en itse muista ollenkaan. Kuulemma olen vanhemman sisaren oikeudella valinnut itse iltasatukirjat ja tehnyt selväksi, että joko luetaan ne tai ei mitään... Onneksi nämä pakkoluennat eivät ole tehneet hallaa pikkusiskojen lukuhaluille :)

  VastaaPoista
 3. Nikke on ihan loistavaa huumoria kesään! Kiva, että postasit!

  VastaaPoista
 4. Tämä on hyvä postaus, tuo Niken huumorin hyvin esille :)

  VastaaPoista