keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

kirja + elokuva

19. suosikkikirja, josta on tehty elokuvaJos lähdetään siitä, että sekä kirjan että elokuvan on oltava hyviä, vastaan tähän että Garpin maailma. John Irving on kertojana todella taitava. Jokainen lukemani Irvingin kirja on vienyt mukanaan ja pitänyt otteessaan loppuun asti, vaikka tarina olisikin häiritsevä. Ostin itselleni äitienpäivälahjaksi Viimeinen yö Twisted Riverillä ja odotan kovasti että pääsen sitä lukemaan. (Miksi sitä kantaakin aina kirjastosta lisää luettavaa, vaikka omistakin hyllyistä lyötyy vaikka mitä??)

Tähän haastekohtaan on pakko mainita myös Paistetut vihreät tomaatit (Fannie Flagg, Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe), joka on yksi kaikkien aikojen lempileffoistani. Kirjaa en ole lukenut, koska sitä ei ole meidän kirjastossa, mutta ehkä sen voisi tilata synttäri- tai joululahjaksi. Ihmettelen myös, miksi ihmeessä sitä ei ole suomennettu?

3 kommenttia:

 1. Ah, maailman paras kirja! Mun lemppari, kuin myös elokuva :)

  Ja paistetut vihreät tomaatit on elokuvana täydellisen ihana, harmi että tuota kirjaa on niin hankala saada käsiinsä, koitin sitä ostaakin jossain vaiheessa mutten löytänyt mistään...

  VastaaPoista
 2. Nyt näyttäisi olevan saatavilla, ainakin cdon.comissa! Eikä kyllä ole pahan hintainenkaan, alta 8e. :)
  http://cdon.fi/kirjat/flagg%2c_fannie/fried_green_tomatoes_at_the_whistle_stop_cafe-4470418

  VastaaPoista
 3. John Irving on kyllä aikamme suuria amerikkalaisia kirjailijoita. Todellinen tarinankertoja.
  Oman Elämänsä Sankari on klassikko ja elokuvanakin toimiva. Itsellä on just menossa Twisted River ja puolessa välissä mennään ja meno senkuin paranee.
  Tykkäsin myös tuosta tomaattielokuvasta.

  VastaaPoista