keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Lukupäiväkirjani

Susa tiedusteli blogissaan, millä tavalla muut ovat tallentaneet lukukokemuksiaan ennen kirjablogeja. On ollut mielenkiintoista lukea muiden juttuja, vaikka välillä ajattelee, että voi jospa minäkin olisin ymmärtänyt tehdä noin! Sitten monen vuoden päästä, kun nykyinen muistikirja on täynnä, ostanko ihan oikean lukupäiväkirjan vai jatkanko kiva vihko -linjaani?Ennen blogia (joka on minulle ihan uusi juttu) olen pitänyt aika pelkistettyä lukupäiväkirjaa. Tällä hetkellä kirjoitan muistiin lukemieni kirjojen nimet, kirjailijat ja sivumäärän. Juonen kuvaus olisi kyllä fiksua kirjata ylös, ei se pelkkä nimi aina palauta mitään mieleen. Tällä hetkellä käytössä on oikeassa alakulmassa näkyvä, pikkusiskon tekemä muistikirja. Nämä neljä vihkoa pitävät sisällään vuodet 1992-2011. Tosin vuosituhannenvaihteessa lukupäiväkirjanpitäminen tuntui niin nololta, että pidin pientä taukoa.


Tässä kuvassa olevat vihot olivat vähän hukassa, mutta löysin lopulta. Samassa paikassa olivat myös ala-asteen päiväkirjat, joiden luulin olevan vielä lapsuudenkotini vintillä ja joita etsin kuumeisesti pääsiäisenalla kun sitä vinttiä porukalla siivottiin. Sateenvarjopaperilla päällystetty vihko on ensimmäinen lukupäiväkirjani, jonka aloitin ehkä vuonna -88. Isosiskon piti pitää koulua varten lukupäiväkirjaa - ehkä oli jokin kisa, kuka lukee eniten, en muista - ja minä halusin oman kirjavihon. Ja kuten näkyy, ensimmäiset lukupäiväkirjat olivat ylevästi "kirjallisuusvihkoja". Alkuun annoin kirjoille myös kouluarvosanan ja ilmeisesti luin pääasiassa huippukirjallisuutta, koska suosituin arvosana on 10+++++++++++. Oranssiin pöllövihkoon yritin harjoitella kirja-arvostelujen tekemistä, melko huonolla menestyksellä.

6 kommenttia:

 1. Voi, miten mahtavia kirjallisuusvihkoja! :D Hienoa, että sulla on näin pitkältä ajalta listat tallessa. Olen kade! En ollut nuorempana niin fiksu, että olisin ymmärtänyt listata kirjoja! :)

  VastaaPoista
 2. marjis, en minäkään fiksu ollut, mutta kun piti aina saada tehdä samat jutut kuin isosisko ;)
  Mukavahan noita vanhoja vihkoja on selailla ja vähän naurahdella, kun on koko ikänsä lukenut ihan mitä sattuu ja missä järjestyksessä tahansa. Ensin Marilyn Mansonin elämäkerta ja heti perään kuukausitolkulla pelkkiä satuja, ettei näkisi niin paljon painajaisia :)

  VastaaPoista
 3. Muista siis kiittää fiksua isosiskoa! ;)

  VastaaPoista
 4. Hoo, minä muistan tuon sateenvarjopaperin! Mutta en kyllä muista sitä lukupäiväkirjaa :)

  Aika huippuarvosanoja oot jakanut, mitä siellä on?` Vihreitä variksia?

  VastaaPoista
 5. marjis, pitää muistaa kiittää sitä :) Tai sitten saa lukea kehut suoraan täältä.

  Pilvitarha, ihan Enid Blyton linjalla tuo ensimmäinen vihko on mennyt :) Ja ilmeisesti olen kirjannut ylös myös kuvakirjoja, että saisin äkemmin vihon täyteen. Vähän sama kuin päiväkirjojen kanssa pienenä! Mulla tuli hirveä hinku saada uusi päiväkirja ja rupesin kirjoittamaan vanhaan kirjaimen per sivu :) (Tosin niin jäi hyvin tilaa niille sun kommenteille!)

  VastaaPoista
 6. Heh, hauska teksti :D

  Olisinpa itsekin älynnyt pitää tuollaisia vihkoja!

  En ole koskaan jaksanut pitää edes yksinkertaista listaa lukemistani kirjoista, vaikka monesti on ollut aikomus. Yksi syy blogin perustamiseen olikin minulla juuri se, että tulisi kirjoitettua muistiin edes ne kirjojen nimet..

  VastaaPoista