lauantai 23. heinäkuuta 2011

Lankakaupan tyttö ja kaikki sen kaverit.


Kate Jacobs: Lankakaupan tyttö 462s. (Knit Two, Gummerus 2009, Suom. Päivi Pouttu-Delière)

Adoptiomatka ja Tiikeriäidin taitselulaulu olivat sen verran tunteikasta luettavaa kumpikin omalla tavallaan, että halusin välissä lueskella jotakin kevyttä. Lankakaupan tyttö on jatkoa Pienelle lankakaupalle, jota pidin ihan sympaattisena kirjana. Lankakaupan tytössä seurataan perjantai-illan neulontapiirin naisten elämää, mutta käsityöt ja itse lankakauppakin ovat hyvin pienessä roolissa.

Lankakaupan perustajan tytär on jo 18-vuotias nuori nainen, joka yrittää selvittää haluaako hän jatkaa lankakaupan pitäjänä vai tehdä kenties jotain muuta. Anita tahtoo saada selville tyhjien postikorttien lähettäjän olinpaikan ennen avioitumistaan Martyn kanssa, Darwinin elämässä tapahtuu mullistavia asioita ja Peri jatkaa laukkujensa suunnittelua.

Onhan näitä henkilöhahmoja paljon enemmänkin ja osan kohdalla tuntui siltä, että ne olivat mukana vain muodon vuoksi. Kerronta oli vähän turhan laveaa ja loppu oli hassusti tyssähtävä. Vähän kuin kirjailijalla olisi tullut kiire käsikirjoituksen kanssa ja joku olisi hokenut niskan takana "Wrap it up!".

Sen verran höttöinen ja jaaritteleva tämä kirja oli, että en voi väittää nauttineeni lukemisesta. Odotin koko ajan, missä vaiheessa kiinnostuisin kirjan tapahtumista, mutta sellaista ei päässyt tapahtumaan. En odottanut kirjalta paljoakaan, mutta tämä oli silti sen verran pettymys, etten osaa edes moittia tätä kunnolla!
(Mutta sen osaan sanoa, että inhoan sanontaa "tulla puuntakaa"! Mieluummin asiat voivat yllättää tai olla odottamattomia...)

2 kommenttia:

  1. Minä pidin eniten ensimmäisestä Lankakaupasta, kaksi jatko-osaa tuntuivat lähinnä toistelevan samoja teemoja. Muistaakseni minua harmitti se, että kaikkien elämä piti jotenkin saada järjestykseen kirjan loppuun mennessä...

    VastaaPoista
  2. Norkku, sepä se! Ihan hyvin olisi joitakin juttuja jättää aukikin, eikä kursia kokoon jotenkin teennäisiä ja helppoja loppuratkaisuja.

    VastaaPoista