torstai 1. syyskuuta 2011

Runohaaste ja kesäkirjojen kohtalo

Jennin runohaaste on kerännyt paljon osallistujia. Itse en nykyään runoja lue, paitsi joskus lapsille, mutta halusin kertaluontoisesti ottaa osaa haasteeseen.


Roald Dahl: Riimihärkää muusilla (Rhyme Stew)
Art House 2001, 79s.
Suom. Tuomas Nevanlinna

Seuraava runo on Roald Dahlin kirjasta Riimihärkää muusilla, jossa on hulvattomia eikä tosiaankaan aivan lapsille suunnattuja runoja. Kannen huomautus "Varoitus - sopimaton liian pienille ihmisille" jäi minulta ensin huomaamatta, mutta tajusin sen kyllä varsin tarpeelliseksi. Pitemmittä puheitta, runo tulee tässä:


Mies Ämmänsaaresta

Ämmänsaaressa, en huijaa,
ukko piti kuutta muijaa.
Miksi niin? No, ei sen mukaan
yhtä samaa kestä kukaan.


Sitten niihin kesäkirjoihin. Muutaman muun tapaan listasin kesän alussa muutamia kirjoja, jotka suunnittelin lukevani kesän alussa. Omalle lukulistalleni nostin viisi kirjaa, koska ajattelin että niin vaatimattoman määrän "pakollisia kirjoja" luen helposti. Mutta eihän sitä aina suunnitelmissa pysy. Viidestä kirjasta sain luettua kolme. Puolustukseksi voin vain todeta lukeneeni aika paljon muita.

John Irving - Viimeinen yö Twisted Riverillä
Tämän luin kesän alussa ja pidin todella paljon. Itse asiassa niin paljon, että kesän aikana olen kartuttanut omaa Irving-kokoelmaa kiitettävästi. Hyvää lukemista on siis odottamassa.

Hilja Valtonen - Poikamiestyttö
Hups, tätä kirjaa en enää edes muistanut! Ehkä ensi kesänä sitten. :)

David Ebershoff - Tanskalainen tyttö
Tanskalainen tyttö ei ollut kirjallisesti parhaimmistoa, mutta tarina oli todella puhutteleva.

Majgull Axelsson - Huhtikuun noita
Huhtikuun noita koki Poikamiestytön kohtalon. Tosin muutaman kerran sentään vilkuilin tätä kirjaa, mutta ei vain tullut sopivaa hetkeä tämän lukemiselle vieläkään.

Andre Agassi
Täysin blogiarvioiden perusteella lukulistalle päätynyt Agassi oli yllättävän hyvä. Tennis ei kiinnosta edelleenkään, mutta Agassi kyllä.

2 kommenttia:

  1. Runovalinta aiheutti lievää suupielten kohoilua... Tällaisista runoista minäkin tykkään, ei tarvitse liikaa pohtia ja tulkita :)

    VastaaPoista
  2. Hih, minustakin tämä oli hauska :) Nykyään tulee tosiaan luettua runoja lähinnä lapsille ja niillekin harvoin.

    Yläaste ja lukioaikoina luin aika paljon runoja ja tykkäsin erityisesti Risto Rasan ja Pekka Kejosen runoista. Nykyään ei vain ole tarpeeksi runollinen olo... :)

    VastaaPoista