torstai 29. syyskuuta 2011

Stephen King: Blockade Billy/Morality

Stephen King: Blockade Billy/Morality
Scribner 2010, 132s.

Postimies toi viimein pari syntymäpäivälahjakirjaa, joista toiseen, Stephen Kingin Blockade Billyyn, tartuin saman tien. Nyt en tiedä syyttäisinkö väärää lukuhetkeä (heti järjettömän vaikutuksen tehneen Roomin jälkeen) vai harhaanjohtavia adjektiiveja kirjan kansissa, mutta tämä ei aivan vastannut odotuksia. Kirjan ensimmäistä tarinaa kuvataan sanoilla "haunting story of Blockade Billy", mutta ainakaan minä en allekirjoita tätä. Paitsi sen osan, että tarina kertoo Blockade Billysta. Morality taas oli ei-lainkaan-"chilling" vaikka kannessa ihan vastakkaista väitettiin.

Blockade Billy kertoo, kuten kannen kuvankin perusteella voi päätellä, eräästä baseball-pelaajasta. Billy tulee Titans-joukkueeseen paikkaamaan loukkaantunutta pelaajaa. Billy on taitava, mutta hänessä on jotakin poikkeavaa.

Pidin Billyn tarinassa kerronnasta. Stephen King voisi kertoa vaikka kaalimadoista ja minä varmaankin hurmaantuisin. Blockade Billy ei lukeudu Kingin parhaisiin, mutta ei se huonokaan ollut. Odotin vain jotakin järkyttävää ja pelottavaa, eikä tämä ollut kumpaakaan.

Moralityssa avioparilla on jonkin verran rahahuolia. Chad tekee satunnaisia opettajansijaisuuksia ja yrittää kirjoittaa kirjaa. Nora työskentelee kotisairaanhoitajana toispuoleisesta halvauksesta toipuvalle pastori George Winstonille. Yllättäen Winston tekee Noralle kyseenalaisen tarjouksen. Nora ja Chad joutuvat miettimään, mihin kaikkeen he ovat valmiita ryhtymään rahan takia.

Moralitysta voisin sanoa oikeastaan samaa kuin Blockade Billystakin: tasokasta kerrontaa mutta tarina jätti vähän kylmäksi. Kyllä minä tätä kirjaa silti suosittelen Kingin kerronnasta pitäville, vaikka odotan että pian ilmestyvä Kuvun alla olisi vähän enemmän pelottava.

PS: Arvatkaa miten kovasti innostuin tästä eilisestä pikku-uutisesta Iltalehdessä! Että jatkoa Hohdolle, hui!

5 kommenttia:

 1. Luin just aamulla tuon Hohto-uutisen ja arvasin että oot ihan innoissasi siellä :)

  Itse en ole ihan varma tykkäänkö vai en ajatuksesta. Jotenkin tarpeettomalta tuntuu... Sormet siis ristiin että Stephen setä onnistuu!

  VastaaPoista
 2. Minä olin täpinöissäni tipahtaa tuolilta kun luin tuosta uutisesta, go Stephen go :D

  VastaaPoista
 3. Pilvitarha, mun on varmaan pakko lukea kirja uudestaan, koska en enää muista miten meni kirja ja miten elokuva. Luulen, että muistan elokuvaversion vahvemmin. Mutta kyllä King onnistuu, varmasti! :)

  Villasukka kirjahyllyssä: Erityisesti tykkäsin siitä uutisen osasta, missä mainittiin kirjoittamisen etenevän hyvin. Eli ehkä ei tarvi kovin montaa vuotta odotella :)

  VastaaPoista
 4. Mä suhtaudun jatko-osiin aina varauksella. Jopa Kingin kohdalla. Kuten aiempikin kommentoija totesi, en oikein tiedä tarvitseeko Hohto jatko-osaa. Mikä pointti?
  Mutta luettavahan se on :D

  VastaaPoista
 5. Morre, no minä en tosiaan osaa päässäni erottaa kirjan ja leffan loppuratkaisuja (sekä lukemisesta että katsomisesta on jo niin kauan), enkä osaa edes kuvitella, miten siitä voisi jatkaa. Koitan suhtautua niin, että Talismaanin jatkokin on hyvä kirja, vaikka ei Pimeyden talo niihin suosikkeihin kuulukaan.

  Ja tosiaan, luettava se on, sama mitä sieltä tulee :)

  VastaaPoista