lauantai 9. syyskuuta 2017

The Commitments

Roddy Doyle: The Commitments
Random House Audio 2013, 3h 38min
Lukija: Laurence Kinlan

The Commitments on minulle sellainen henkilökohtainen nostalgiaklassikkoelokuva. En tiedä monestiko olen sen nähnyt, mutta tosi. Joitakin vuosia sitten ostin itselleni Roddy Doylen Barrytown trilogian (kirjana siis), mutta kas kummaa, senkin lukeminen on jäänyt. Tavallaan onneksi jäi, koska tämä Laurence Kinlanin lukema äänikirja on ehkä paras äänikirja ikinä!

The Commitmentshan on kaveriporukalla koottu bändi, joka treenaa erinäisissä autotalleissa ja varastoissa. Keikoillekin toki päästään ja yleisö tykkää. Mutta sitten on sellaista ylimääräistä säätöä ja keskinäistä kärhämää.

Kinlanilla on mitä mainioin irlantilaisaksentti, joka jo yksinään olisi riittänyt tekemään kuuntelukokemuksesta erikoisen hyvän. Mutta aksentin lisäksi Kinlan laulaa! Hän tulkitsee James Brownia yhtä antaumuksella kuin The Commitmentsin treenejä ja keikkoja. Ihan parasta!

Suosittelen tätä nimenomaista äänikirjaa kaikille niille, jotka kaihtavat äänikirjoja sekä niille, joille The Commitments-elokuva on ollut rakas.

3 kommenttia:

 1. Minä olen sellainen äänikirjojen kaihtaja – en toki mitenkään periaatteellisista syistä vaan siksi, ettei elämässäni ainakaan tällä hetkellä ole mitään niille sopivia tilanteita. Mutta tämä olisi kyllä kiva kuunnella joskus, kirjoitat siitä niin innostavasti.

  Olen kai nähnyt The Commitmentsin kerran 90-luvun lopulla, samoin trilogian muut leffat (tykkäsin muistaakseni kaikista). Kirjat olen lukenut kahdesti ja ne ovat tietysti loistavia, samoin muutama vuosi sitten ilmestynyt jatko-osa The Guts, jossa Jimmy Jr palaa musahommiin. Suosittelen lämpimästi kaikkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka, uskon että pitäisit tästä äänikirjanakin. Tämä on sen verran lyhytkin, että sille on helpompi löytää kuunteluaikaa kuin "tavallisen" mittaisille kirjoille.

   Minä en ole nähnyt niitä muita elokuvia ollenkaan. Muutama vuosi sitten yritin löytää niitä jostain katsottavaksi, mutta kun en halunnut alkaa piraattihommiin, niin väliin jäivät.

   Poista
 2. Taisin lainata ne Hämeenlinnan kirjaston video-osastolta, joka tuli koluttua aika tarkkaan, kun yliopistolla oli lyhyet viikot ja pitkät lomat. Oi niitä aikoja. :)

  VastaaPoista