maanantai 18. syyskuuta 2017

The Shock of the Fall

Nathan Filer: The Shock of the Fall
Harper Audio 2014, 7h 2min.
Lukija: Oliver Hembrough


The Shock of the Fall kiinnitti huomioni kansikuvallaan. Sisällöstä sain sellaisen kuvan, että tässä lapsikertoja kertoo isoveljensä kuolemasta. Goodreadsin arviotkin olivat enimmäkseen kehuvia, osa ylistäviä, joten otin kirjan lukuun.

Veljen kuolemasta tässä kyllä puhutaan, mutta 10 vuotta tapahtunutta myöhemmin, 19-vuotiaan Matthewn äänellä. Luulen, että kirjan rakenne ei ole aivan perinteinen, sillä ainakin äänikirjana tätä oli vaikea seurata. Filer käyttää toistoa tehokeinona, mutta se mikä toimii kirjoitetussa tekstissä, aiheuttaa äänikirjan kohdalla epätietoisuutta ja sekavuutta, sillä kuvittelin monta kertaa äänitiedoston olevan jotenkin viallinen.

Matthewn perhe ei ole ollut entisensä isoveljen kuoltua. Kuolemaan liittyy jotakin epämääräistä, epäselvää. Molemmat pojat ovat lähteneet lomamökistä keskellä yötä, mutta vain Matthew on palannut takaisin. Sen jälkeen Matt on jäänyt pois koulusta ja jossain vaiheessa selviää, että Matthewlla on vakavia mielenterveysongelmia.

Äänikirjana The Shock of the Fall on tosiaan lievästi sanoen sekava. En hirveästi ihastunut lukijaan, jonka puheen rytmi tuntui koko ajan jotenkin väärältä. En pitänyt tarinan hahmoista, eikä tarina koskettanut tunnetasolla, vaikka kaiken järjen mukaan tämän olisi pitänyt  olla sellainen itken-kunnes-nenäliinat-loppuu -kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti