sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Dekkareita pikkulapsille

Lars Mæhle & Odd Henning Skyllingstad:
Kuka vei silmälasit?
Kuka tuli sisälle ulkokengät jalassa?
Tactic 2018
Suom. Eeva-Liisa NyqvistOlen aina ollut kehno dekkareiden lukija, mutta lapset ovat alkaneet toivoa jotain salapoliisityyppistä luettavaa. Kuinka ollakaan, äskettäin on ilmestynyt kaksi alle kouluikäisille suunnattua kuvakirjamuotoista dekkaria, joissa päiväkodissa sattuu outoja juttuja ja kaksi lasta alkaa tutkia asioita.

Luin nämä iltasatuna kahdelle nuorimmalle lapselle, kun vanhimmalla oli kaveri yökylässä eikä hän malttanut osallistua iltasatuhetkeen. Ensin luimme Kuka tuli sisälle ulkokengät jalassa?, jossa päiväkodissa valmistaudutaan juhliin. Kaikki paikat on puunattu puhtaiksi ja vieraat alkavat saapua paikalle, kun yhtäkkiä lattia onkin täynnä kuraisia kengänjälkiä! Kuka kumma on sotkenut puhtaat lattiat?

Kuka vei silmälasit? taas sijoittuu ihan tavalliseen päiväkotipäivään. Ruoanlaiton lomassa yksi lapsista saa haavan sormeensa ja kohta Elinan silmälasit ovat kadonneet? Mitä seuraavaksi?

Näitä kiperiä mysteerejä ratkovat Leo ja Liisa, jotka tarttuvat toimeen innolla ja täynnä energiaa.

Mainiosti kuvitetut kirjat olivat menestys. Ketään ei hirveästi jännittänyt, mutta oli hauskaa seurata lasten tutkimuksia. Kirjojen loputtua kuopus tiedusteli, oisko näitä vielä lisää. No vielä ei ole, mutta toivon että sarjan suomentamista jatketaan. Ainakin kolme muuta näyttäisi olevan jo olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti