torstai 26. huhtikuuta 2018

Mirror, Mirror

Cara Delevingne & Rowan Coleman:
Mirror, Mirror
WSOY 2018, 379s.
Suom. Ulla Selkälä


Toisinaan lukupäätökseen riittää kirjan ulkonäkö.
Joskus houkuttelevien kansien välistä löytyy mitäänsanomaton tarina, toisinaan taas kansiensa veroinen herkkupala.

Cara Delevingne on tullut tunnetuksi näyttelijänä ja huippumallina, mutta näköjään häneltä löytyy myös kertojanlahjoja. Tosin Mirror, Mirror on kirjoitettu yhteistyössä kirjailija Rowan Colemanin kanssa, enkä tietenkään tiedä missä määrin lopputulos on Colemanin aikaansannosta. Oli miten oli, lopputulos on todella vetävä romaani nuorille aikuisille.

Red, Leo, Rose ja Naomi muodostavat bändin, jolla menee todella hyvin. Koulubändeistä harvoin tulee mitään kovin suurta, mutta Mirror, Mirror on aivan omaa luokkaansa. Musiikki yhdistää ja nelikosta on erilaisista taustoistaan huolimatta muodostunut tiivis kaveriporukka, jossa kaikki tuntevat toisensa läpikotaisin. Tai ainakin luulevat tuntevansa. Yhtäkkiä nimittäin Naomi katoaa jäljettömiin ja jättää jälkeensä lukemattomia kysymyksiä vailla vastauksia. Puoli vuotta myöhemmin Naomi löydetään Thamesista, nipin napin hengissä. Mitä hänelle on tapahtunut? Miksi?

Mirror, Mirror on erittäin koukuttava ja hyvin kirjoitettu. Teksti tuntuu hyvin visuaaliselta, lähes elokuvamaiselta. Naomin katoaminen vaikuttaa tietysti Rediin, Leoon ja Roseen hyvin vahvasti, samoin hänen löytymisensä. Ehkä ystäviään ei voi koskaan tuntea läpikotaisin. Voikohan edes itseään tuntea aivan täysin?

Varsinkin Red haluaa saada selville, missä Naomi on ollut viimeiset kuusi kuukautta. Yhdessä Naomin siskopuolen, tietokoneet (ja hakkeroinnin) hallitsevan Ashin kanssa totuus alkaa vähitellen valjeta.

Mainio, moniulotteinen kirja!
Toivottavasti tämä kaksikko heittäytyy yhteistyöhön toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti