maanantai 21. toukokuuta 2018

Taitelijan vaimo

Enni Mustonen: Taiteilijan vaimo
Otava 2018, 15h 20min
Lukija: Erja MantoOlipa kivaa kuulla, mitä Erikssonin Idalle ja etenkin hänen Kirsti-tyttärelleen kuuluu. Kirsti palaa Pariisista ja avioituu pikatahtia kuvanveistäjä Ilmari Aaltosen kanssa. Syntyy muotihuone ja pian jo ensimmäinen lapsikin. Välillä piipahdetaan uusi reissu Pariisissa ja surraan heitä, joiden elämä päättyy.

Taiteilijan vaimo on tasavahvaa jatkoa Syrjästäkatsojan tarinoille. Pidin tästä enemmän kuin edellisestä osasta, jossa erilaiset julkimot tunkivat väen väkisin tarinaan, vaikka heille ei oikein olisi ollut luontaista paikkaa siinä. Toki tässäkin vilisee kuuluisuuksia, mutta ainakin minusta tuntui, että ei ehkä yhtä paljon kuin aiemmassa osassa tai sitten en vain kiinnittänyt heihin niin paljoa huomiota.

Äänikirjoja kuunnellessa tulee tehtyä monenlaista ja nämä puuhastelut kietoutuvat muistissa hauskasti yhteen tarinan kanssa. Taiteilijan vaimosta muistan, miten hankalaa on vaihtaa pyörään sisä- ja ulkokumit ja yrittää samalla hahmottaa renkaan pyörimissuunta. (Ensin meni väärin ja sitten oikein, kun maltoin painaa paussia vähäksi aikaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti