torstai 26. heinäkuuta 2018

Matkijanärhi

Suzanne Collins: Matkijanärhi
WSOY 2015, 12h 30min
Suom. Helene Bützow
Lukija: Heljä Heikkinen


Nälkäpeli-trilogian päättävä Matkijanärhi oli minulle sarjan kirjoista ahdistavin. Juhlavuoden nälkäpeli on keskeytynyt ja Katniss on edelleen elossa, mutta hänellä ei ole enää kotia johon palata. Koko alue 12 on tuhottu ja vain murto-osa alueen asukkaista on onnistunut pakenemaan tuholta. On kapinan ja vallankumouksen aika. Katnissista muovataan vallankumouksen johtohahmoa, eräänlaista onnenkalua.

Kun on kahden kirjan ajan saanut jännittää, pysyvätkö Katniss ja Peeta hengissä, tuntui jo vähän raskaalta jatkaa samaa pelkäämistä kolmannen kirjan verran. Mutta tarina kyllä kulkee jälleen vauhikkaasti ja niin koukuttavasti, että mitään turtumista ei ehtinyt syntyä. Kuten aiemmissa osissa, tässäkin riittää yllätyksiä (enimmäkseen ikäviä) ja taisteluita, jotka luonnollisesti vaativat kuolonuhreja. Loppuratkaisu oli minusta virkistävä, sillä pelkäsin jotakin ennalta-arvattavampaa ratkaisua.

En ihmettele lainkaan sarjan saamaa suosiota! Varmasti jonain päivänä katson elokuvatkin, mutta ehkä odotan vielä muutaman vuoden, että voin katsoa ne yhdessä esikoisen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Ooh, minun pitäisi viimein lukea tämä viimeinen osa ja katsoa se leffa. Nämä ovat niin hyviä ja ilmeisesti kolmaskin on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aletheia, Niin pitäisi! :D Kyllä tämä kolmaskin oli hyvä. Erilainen tietysti siinä mielessä, ettei tässä enää pelata nälkäpeliä vaan käydään isompaa taistelua.

      Poista