perjantai 27. heinäkuuta 2018

The Unbeatable Squirrel Girl Beats Up the Marvel Universe

Ryan North: The Unbeatable Squirrel Girl Beats Up the Marvel Universe
Marvel 2016, 120s.
Piirrokset: Erica HendersonNyt en muista mistä yritin löytää sarjakuvasuosituksia, mutta jossakin päin internetiä suositeltiin Ryan Northin The Unbeatable Squirrel Girl Beats Up the Marvel Universea. Lähtökohtaisesti supersankarit eivät hirveästi kiinnosta, mutta aina silloin tällöin on ihan hyvä poistua mukavuusalueeltaan.

Doreen Green on opiskelija ja supersankari, joka on luonnollisesti myös ystävystynyt muiden supersankareiden kanssa. Doreen taistelee rosvoja ja onnettomuuksia vastaan eräänlaisena ihmisoravana, joka voi kommunikoida oravien kanssa. Kaikki sujuu oikein näpsäkästi siihen asti, että Tony Starkin (eli Iron Manin) asunnossa käydyn taistelun tiimellyksessä Doreen lennähtää kehittelyasteella olevaan koneeseen, joka kloonaa Doreenin. Aluksi kaikki näyttää oikein mainiolta: yhden voittamattoman oravatytön sijaan jatkossa heitä olisikin kaksi! Mutta tietysti kloonauksessa on tapahtunut jokin pieni kliksahdus ja klooniversio alkaa haaveilla maailmasta, jossa vallassa olisivatkin ihmisten sijaan oravat.

Juoni on simppeli, kerronta vähän pompsahteleva. Huumoria löytyy, mutta siitä olisi varmasti saanut enemmän irti, jos Marvelin supersankarit kykyineen ja heikkouksineen olisivat olleet tutumpia. Piirrosjälki on oman pienen kokemukseni perusteella varsin perinteistä supersankarityyliä, eli vahvoja viivoja, jotka korostavat ylväitä poseerauksia ja pakaroiden pinkeitä kaaria.

Ihan ok albumi, jonka myötä voin jälleen todeta, että supersankarisarjakuvat vaativat toisenlaisen lukijan.


---

Helmet-lukuhaaste 2018:  21. Kirja ei ole omalla mukavuusalueellasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti