tiistai 4. joulukuuta 2018

Lumberjanes 6 & 7

Watters, Leyh, Pietsch & Laiho:
Lumberjanes vol. 6, Sink or swim
Boom! Box 2017, 112s.

Huhtikuussa lukemani Lumberjanes-albumi oli ensimmäistä lukua lukuunottamatta ihan älytön pettymys. Kuvittajan vaihtuminen teki hahmoista mössöisiä ja juonikuviotkin menettivät lumberjanemaisuutensa.

Aioin jo jättää koko sarjan omaan rauhaansa, mutta sitten Todella vaiheessa-blogin Reta Anna Maria kirjoitti sarjan seitsemännestä kirjasta ja kuvitus näytti palautuneen ennalleen.

No ihan ennallaan eivät näidenkään albumien hahmot ole, mutta sentään Carey Pietschin piirtäminä tunnistettavampia kuin viidennessä kirjassa. Seitsemännen albumin ensimmäisen osan jälkeen kuvittaja vaihtuu taas, eikä Ayme Sotuyon kynän jälki miellyttänyyt juuri lainkaan. Ihan kummallisia ilmeitä ja naamojen muotoja...





Watters, Leyh, Pietsch, Sotuyo & Laiho:
Lumberjanes vol. 7, A Bird's-Eye View
Boom! Box 2017, 112s
Juonissa kuitenkin oli jo vähän enemmän sarjan alkupään henkeä. Sink or Swimissa erikoiset hylje-ihmiset ovat varastaneet ihmissusi-leiriohjaajan veneen, mutta järven omituiset pyörteet tekevät veneen takaisin hankkimisesta haastavaa.

A Bird's-Eye View taas on hilpeän jännittävä pelastusseikkailu, kun roc-lintu kaappaa bussilastillisen vanhoja leiriläisiä (joita pieneen bussiin tosin mahtuu vain kolme) ja Roanoke-mökin tyttöjen apuna toimii vastentahtoisesti toisen mökin Hes sekä partiolaispoika-Barney. Niin ja iso määrä taikavoimaisia kissoja.

Ehkä hankin vielä seuraavan osan käsiini, mutta jos senkään kuvitus ei ole tasokkaampaa, etsin mieluummin uusia sarjakuvatuttavuuksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti