keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Tähtiin kirjoitettu

Minnie Darke: Tähtiin kirjoitettu
(Star-Crossed, 2019)
Otava 2019, 444s.
Suom. Irmeli Ruuska


Tähtiin kirjoitettu on sympaattinen viihderomaani, jota takakannessa verrataan varsin osuvasti Love Actually eli Rakkautta vain -elokuvaan. Rakkautta vain sattuu olemaan yksi suosikkielokuvistani, joten tämä vertaus ilman muuta vaikutti lukupäätökseen. Eikä rinnastus ollut ollenkaan huono!

Justine työskentelee paikallislehden juoksupoikana, mutta haaveilee pääsevänsä pian toimittajaksi. Kun hän sattumalta törmää Nickiin, horoskooppeihin uskovaan nuoruudenihastukseensa, heräävät vanhat tunteet henkiin. Nickin ura näyttelijänä on vasta alussa, mutta tulevaisuus näyttää sen verran karikkoiselta että hän pohtii vakavasti uran vaihtoa. Justine taas haluaa saada Nickin uskomaan itseensä (ja huomaamaan Justinen tyttöystäväpotentiaalin) ja mitenpä se onnistuisi paremmin, kuin muokkaamalla paikallislehden horoskooppipalstaa omiin tarkoituksiin sopivammaksi?

Justinen ja Nickin tarinat eivät ole kirjan ainoita, sillä Justinen kehittelemät horoskoppitekstit vaikuttavat yllättävillä tavoilla monen muunkin elämään. Vaikka tämä horoskooppiosuus oli minusta epäkiinnostava ja -uskottavakin juttu, kokonaisuus on herttainen. Erityisen paljon tykkäsin siitä sivupolusta, johon liittyi prinssi Charlesin ja Dianan hääposliinia.

Tarina etenee jouhevasti ja lukuisat pienet juonikuviot sulautuvat päätarinan sekaan luontevasti. Viihdyin oikein hyvin tämän kirjan parissa.

2 kommenttia:

  1. Minulla on tämä kirja kesken, enkä millaan saa luettua tätä. Jotenkin minulle tästä tulee enemmän mieleen joku saippuasarja, jossa kaikilla on valkaistut hampaat, näyttelijät ovat ylidramaattisia, mutta sarjaa katsoo paremman puutteessa. Viihteellinen kirja siis on, mutta liian pintaliitoinen minun makuuni, joten en ole aivan vakuuttunut että saanko tarvottua loppuun asti vai takerrunko kaikkeen siirappiin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aletheia, Tunnistan kyllä tuon saippuasarja-vertauksen! :D Ja Rakkautta vain:hin verrattuna tämä todella on paljon kevyempi ja hömppäisempi. Mutta nimenomaan kevyenä viihteenä tykkäsin kyllä, paitsi niistä horoskooppijutuista, jotka oli aika lailla koko kirjan idea ;D

      Poista