torstai 28. toukokuuta 2020

Loimut (Synkät vedet 3)

Camilla Sten & Viveca Sten: Loimut
Synkät vedet 3
Otava 2019, 347s.
Suom. Tuula Kojo

Camilla ja Viveca Stenin Synkät vedet -trilogian päätösosa joutui odottamaan lukuvuoroaan paljon kauemmin kuin olisin uskonut. Lainasin sen kirjastosta heti tuoreeltaan, mutta en uskaltanut alkaa lukea ennen kuin tässä kesän kynnyksellä. Syynä tähän oli se, että olimme vastikään aloittaneet parin työkaverin kanssa avantouinnin ja kuten olen molempien aiempien osien yhteydessä maininnut, minusta meri on jo sellaisenaan todella uhkaava. Koska tässä sarjassa meri on kerta toisensa jälkeen ollut pelottava, en halunnut ottaa sitä riskiä, että kirjan luettuani en enää uskaltautuisi sinne avantoonkaan. Loogista? Niin minustakin.

Tuva odottaa innolla joulua, sillä Rasmuksen perhe on tulossa viettämään sitä yhdessä Tuvan perheen kanssa. Ennen joulua tapahtuu kuitenkin järkyttävä onnettomuus, kun lautta uppoaa tuntemattomasta syystä ja kaikki matkustajat ja miehistön jäsenet hukkuvat. Pian Tuvalle alkaa valjeta, että jotakin on tekeillä. Mutta riittävätkö Tuvan voimat ja taidot tapahtumien pysäyttämiseen?

Loimut on vetävästi kirjoitettu ja vauhdikkaasti etenevä kirja. Onneksi en lukenut tätä talvella, sillä kyllä minua pelotti ihan riittävästi nytkin. Tuva joutuu venymään äärimmilleen, mutta hän ei ole ainoa joka joutuu tekemään uhrauksia.

En ole aivan täysin tyytyväinen sarjan päätökseen, mutta minun makuuni tämä oli riittävän jännittävä ja noin muutenkin viihdyttävää luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti