perjantai 1. toukokuuta 2020

Pari sarjista

Lisa Brown: The Phantom Twin
First Second 2020, 202s.

Tutkailen jatkuvasti uusien sarjakuvien tarjontaa siinä toivossa, että silmiin osuisi jotain todella houkuttelevaa. Vähän nihkeästi on löytynyt mitään, mutta tämä Lisa Brownin The Phantom Twin miellytti minun silmääni heti kun sen näin.

Isabel ja Jane ovat yhteen kasvaneet kaksoset, jotka jakavat yhden jalan ja käden. He työskentelevät friikkisirkuksessa, mutta Isabel haluaa elämältään enemmän. Eräs lääkäri on vakuuttunut siitä, että hän pystyy erottamaan tytöt toisistaan. Isabel tekee päätöksen molempien puolesta, mutta asiat eivät suju hyvin ja Jane jää yksin. Hän saa jatkaa työskentelyä sirkuksessa, mutta kuolleen siskon haamu ei jätä häntä rauhaan.

Tarinallisesti The Phantom Twin ei ollut niin hurmaava tai koskettava kuin odotin. Se on silti ihan suloinen tarina ja pidän Brownin piirrostyylistä ja värimaailmasta todella paljon.

------------------------------------------------------------

Noelle Stevenson: The Fire Never Goes Out
Harper Teen 2020, 194s.

Klikkasin Noelle Stevensonin sarjakuvamuotoisen muistelmateoksen erään kirjakaupan sivuilla seurattavien kirjojen listalle, ettei sen ilmestyminen jäisi huomaamatta. Stevensonin sarjakuva-albumi Nimona oli loistava ja pidin hänen kuvittamista Lumberjanes-sarjakuvista, joten arvelin tykästyväni tähänkin.

Mutta mutta.
Kirjan anti jäi kyllä ihan todella laihaksi.
Kirjan alkusanoissa Stevenson kertoo lyhyesti, kuinka hän oli 17-vuotiaana aktiivinen seurakuntalainen, joka haaveili poikaystävästä. Pari vuotta myöhemmin Jeesus ei enää kuulu hänen elämäänsä, ei myöskään poikaystävä, mutta eräs nuori nainen on kömpinyt hänen viereensä nukkumaan.
Ja sitten seuraa lista vuosista, joina Stevenson opiskeli ja löysi työn ja alkoi menestyä ja niin edelleen.

Kuvittelin, että Stevenson olisi käsitellyt elämäänsä raikkaasti ja ehkä jopa avoimesti. Harmi kyllä kirja latistuu nimenomaan listaksi saavutuksista ja satunnaisiksi maininnoiksi yksityiselämästä. Stevenson viittaa mielenterveysongelmiin, mutta ei käsittele niitäkään sillä tavalla, että lukija saisi aiheesta otetta tai samaistumispintaa.

Suuret odotukset, laiha tarjonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti