tiistai 29. syyskuuta 2020

Aikuisten leikkikirja

Metti Vuosku: Aikuisten leikkikirja
Tuuma 2020, 158s.
Valokuvat: Anette Siili


Kovasti on ollut puhetta ja huolta siitä, kuinka lapset ja nuoret viettävät liikaa aikaa tietokoneiden/puhelinten/television äärellä ja esim. liikkuvat ja leikkivät aivan liian vähän. Samaa huolestumista ei kuitenkaan ole havaittavissa aikuisten osalta, vaikka ihan takuulla syytä olisi. No hyvä on, jatkuvasti saa lukea siitä, kuinka aikuistenkin pitäisi liikkua enemmän, mutta leikkiä pitäisi myös!

Minä pidän leikkimisestä ja erilaisten leikkien kehittelystä. Viimeksi keksin omenankeruuleikin, jota ei kylläkään leikitty, mutta onpahan säännöt valmiina jos joskus on sopiva porukka kasassa. Illanistujaisissa tahtoo aina käydä niin, että jossain vaiheessa olo käy levottomaksi, jos kovin pitkään vain istutaan ja hengaillaan. Minun täytyy saada tehdä jotakin! Esimerkiksi piilosta on leikitty, mutta siinä olen tosi huono, koska se on minusta niin hauskaa, että alan aina hihittää...

Aikuisten leikkikirja on visuaalisesti sievä ja sisällöltäänkin suloinen. Kirja on tosiaan suunnattu aikuisille, mutta näiden leikkien sisältö ei kuitenkaan ole mitään K-18 materiaalia, eli leikit sopivat hyvin vaikka sukujuhliin. (Jos on leikkisä suku.)

Parasta kirjan leikeissä on se, että suurin osa ei vaadi juuri mitään etukäteisvalmisteluja tai erikoistarvikkeita. Eikä niitä sääntöjäkään ole juuri lainkaan, joten leikkien opetteluun ei tarvitse varata erikseen aikaa.

Haluaisin ensitilassa päästä leikkimään Todellista sielunkumppania, Tapahtumabingoa, Tv-dubbausta ja Alku- ja loppukirjainleikkiä. Ja Minuuttilistaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti