lauantai 5. syyskuuta 2020

Viimeinen ilta

 

Rainbow Rowell: Viimeinen ilta
Karisto 2020, 211s.
Suom. Taina Wallin
Kuvitus: Faith Erin Hicks

 

Ihan mahtava juttu, että Rainbow Rowellin ja Faith Erin Hicksin Viimeinen ilta julkaistiin suomeksi! Tykkään sarjakuvaromaaneista todella paljon, mutta supersankarittomia tarinoita ilmestyy aivan liian harvoin - englanniksikaan.

Deja ja Josie ovat työskennelleet kurpitsafarmin maissimuhennosmajalla jo useampana vuotena. Sieltä käsin Josie on haikaillut toffeekojulla työskennelleen nätin tytön perään, mutta ei ole koskaan käynyt edes tervehtimässä tätä. Nyt on Dejan ja Josien viimeinen ilta kurpitsafarmilla, sillä seuraavana syksynä he molemmat lähtevät opiskelemaan toiselle paikkakunnalle. Deja on järjestänyt heidät työskentelemään lähemmäksi toffeekojua, mutta kun se nätti tyttö on siirtynyt muihin tehtäviin, Deja ylipuhuu Josien kanssaan kulkemaan farmin läpi tuon tytön luokse. Matkalla olisi hyvä mahdollisuus maistaa kaikkia tarjolla olevia herkkujakin!

Illan mittaan Deja ja Josie juttelevat niitä näitä, mutta käsittelevät myös ystävyyttä ja sitä, kuinka jokainen voi ainakin jossain määrin ottaa elämässään ohjat omiin käsiinsä. 

Olen lukenut tämän aiemmin englanniksi, mutta se ei kyllä ollenkaan himmentänyt lukukokemusta. Minusta Viimeinen ilta on kerta kaikkiaan sympaattinen ja suloinen. Faith Erin Hicksin kuvitus on ilmeikästä ja ilmaisuvoimaista, kynänjälki varmaa ja joustavaa. Kun tarinakin on hyvä, sarjakuva-albumin lukeminen on ilman muuta nautinto!

Vaikka kirjan henkilöt ovat jo täysi-ikäisiä - tai ainakin täysi-ikäisyyden kynnyksellä - tämä sopii hyvin jo alakoulun 5.-6. -luokkalaisille ja yläkoululaisille tietysti myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti