Sivut

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Owen King: We're All in This Together

Owen King: We're All in This Together
Faber and Faber 2006, 223s.

Olen tainnut kerran jos toisenkin mainita, että Stephen King on yksi suosikkikirjailijoistani. Koska olen pääosin tykännyt myös Joe Hillin kirjoista, halusin totta kai tutustua myös tähän kolmanteen Kingin perheen miespuoliseen kirjailijaan.

We're All in This Together sisältää yhden novellan (joka kai kääntyy pienoisromaaniksi) sekä neljä novellia. Nimitarina kertoo 15-vuotiaasta Georgesta, yksinhuoltajaäidin pojasta, jonka kesä kuluu pilveä polttelevan ja entistä postinkantajaansa kyttäävän isoisän seurassa. Äitinsä kanssa George kommunikoi muistivihkojen välityksellä, sillä hän ei katso hyvällä äitinsä avioliittoaikeita Tohtori Vicin kanssa.

Novelleissa en tahtonut pysyä perässä. Parinkymmenen sivun mittaisissa tarinoissa tuli vastaan niin paljon kaikkea, että olin ihan solmussa. Esimerkiksi Wonders, johon mahtuu baseball, ei-toivottu raskaus ja tähän liittyvä puoskarilla käynti, muutama friikki (the Purple Girl, the Backwards Man, Jenny Two Heads sekä Three Ton Timmy) sekä itse hammastikkunsa veistävä Woodpecker, tuntui lähinnä sekavalta unelta.

Vaikka englanniksi lukeminen ei ole minulle uutta, tämänkertainen lukukokemus oli erittäin haastava. Sanasto sinänsä ei tuottanut vaikeuksia, mutta jokin tarkemmin määrittelemätön asia esti minua uppoutumasta tekstiin. Tekstin laatua en kyllä voi moittia, Owen Kingin kerronta on luontevaa ja taidokasta. Eivätkä ideat tosiaankaan ole mitään tusinatavaraa. Toivottavasti tämä joskus suomennettaisiin, sillä haluaisin kovasti lukea tämän ilman ylimääräistä takeltelua.

2 kommenttia:

  1. Kingin perheessä noita kirjailijoita riittää! Minäkin haluan ehdottomasti tutustua näiden "juniorien" kirjoihin, mutta kun daddy itsekin on niin tuottelias :)

    VastaaPoista
  2. Villasukka, Ajatella, jos jälkipolvi osoittautuukin yhtä ahkeriksi kirjoittajiksi kuin isänsä! Hui :) Minusta olisi kiva lukea myös Tabitha Kingiltä jotakin, mutta meidän kirjastosta (tai yhteistyökirjastoista) löytyy vain yksi hänen kirjansa ja sekin ruotsiksi, joten täytyy jättää toistaiseksi väliin.

    VastaaPoista