maanantai 17. lokakuuta 2022

Juhlat Malibussa

60880321
Taylor Jenkins Reid: Juhlat Malibussa
Gummerus 2022, 462s.
Suom. Riina Vuokko ja Jaakko Kankaanpää

 

Rivan sisarukset viihtyvät paremmin meressä kuin maalla. Vanhin sisaruksista, Nina, on menestyvä surffaava malli; Jayn surffausura on nousujohteinen; Hudin valokuvat keräävät kiitosta ja nuorimmainen Kit, no, hän vielä etsii paikkaansa. Joka kesä Ninan kotona on vietetty juhlia. Niihin ei kutsuta ketään, vaan paikalle ovat tervetulleita kaikki, jotka tietävät missä ja milloin juhlat pidetään. Vuonna 1983 luvassa on kaikkien aikojen bileet. 

Juhlat Malibussa oli minulla minilomalukemisena ja se osoittautui täydelliseksi kirjavalinnaksi. Tarina ja sen henkilöt vievät mennessään heti ensi sivuilla. Kirjan kahdessa aikatasossa kulkeva rakenne toimi todella hyvin ja Riina Vuokon ja Jaakko Kankaanpään käännös oli todella miellyttävää luettavaa.

En halua avata juonta paljoa, sillä itse nautin siitä, että en tiennyt mitä oli odotettavissa. Mutta jos kaipaat laadukasta perhedraamaa ja henkilöhahmoja joihin väkisinkin kiintyy (ei nyt sentään kaikkiin, sillä osa oli aivan kamalia) suosittelen tätä lämpimästi.

Erityisen paljon pidin Rivan perheen äidistä, Junesta, josta kerron vain tämän lainauksen verran:

"[E]ikä mikään ollut Junesta hienompaa kuin päästä näkemään, miten lapsista hiljalleen muotoutui kokonaisia ihmisiä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti