sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Helsingin kirjamessut 2022

Parin vuoden koronatauon jälkeen pääsin viimein osallistumaan Helsingin kirjamessuille. Bloggaripassin sain Messukeskukselta, joten heille suuri kiitos! Tuntui hassulta olla keskellä suurta ihmismäärää kaiken tämän ihmisten välttelyn jälkeen. Ja outoa oli se, etten onnistunut törmäämään yhteenkään blogituttuun koko reissun aikana! 

Tällä kertaa en tehnyt tarkkoja suunnitelmia siitä, mitä esiintymisiä kävisin katsomassa. Ensi kerralla täytyy kyllä suunnitella edes vähän, sillä olisin varmasti ehtinyt kuuntelemaan useampaakin haastattelua.

Monen muun tavoin halusin käydä kuuntelemassa Tommi Kinnusen haastattelua. Miten lie olinkin onnistunut unohtamaan sen kuinka hyvissä ajoin messuilla kannattaa mennä varmistamaan istumapaikka, tai edes sellainen paikka, jossa puheesta saisi vielä selvän. Oma mokani, että haastattelu peittyi yleisen messuhälinän alle. Pimeät kuut olen jo lukenut ja todella paljon tykännyt, mutta olisihan se keskustelu ollut sitäkin antoisampaa kuultavaa.


Mika Aaltolasta näin vilauksen signeerauspisteellä. Kyseinen piste oli muuten mainio paikka bongata kirjailijoita! Muutenkin käytännöllisen tuntuinen ratkaisu tällainen keskitetty signeeraus.

Lasten alueella kävin tutustumassa Helsingin toiseen kirjastoautoon. Oli kyllä nätti ja hyvin suunniteltu! Tilaa oli sekä oleiluun että hyllyjen tutkimiseen, lainausautomaattikin autosta löytyi! Näin itsekin kirjastoautossa työskennelleenä kummeksuin henkilökunnan wc-tilojen puutetta, mutta kuulemma autolla pyöritään sellaisissa paikoissa että hädän hetkellä vessaan kuitenkin pääsee.Parasta messuilla ovat kirjat. Antikvariaattialueella silmiin osui muun muassa tuo Ihmisruumis-teos. Siinä oli liitteenä sisäelimiä ja ties mitä hermostoja, joita pystyi ikään kuin paperinuken vaatteiden tapaan sovittelemaan ihmishahmon päälle. Hinta oli kolminumeroinen, joten ostamatta jäi.

Rosebudin osastolla kiersin varmaan neljä kertaa ja joka kierroksella bongasin jotain houkuttelevaa. Jälleen oli tarjolla paitsi kirjoja, myös erilaisia muistivihkoja, tarralappuja, pelejä ja jopa korviksiakin. Aina yhtä monipuolinen osasto!

Sen verran ruosteessa messuvireeni oli, että valokuvia en hoksannut ottaa kuin ihan muutaman. Toivottavasti onnistun ensi vuonna paremmin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti