keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Äitimaa

63211250. sy475
Olga Kokko: Äitimaa
S&S 2022, 460s.

 

39-vuotias Lumi tulee raskaaksi uuden parisuhteen alkumetreillä. Elämän on muokkauduttava tyystin uudenlaisiin uomiin, kun paras ystävä sairastuu vakavasti ja jotenkin se unelmien talokin löytyy jostain muualta kuin Kalliosta.

Rakastuin tähän kirjaan, vaikka se herätti ahdistavia tunteita. Kokko kuvaa äärettömän taitavasti etenkin vauva-arjen ristiriitaisuutta: kun on aivan maailman ihaninta hoivata pientä ihmistä, mutta samaan aikaan tuntuu hukkaavan itsensä kaikkialle tunkevan arjen keskelle. Kun kadehtii töihin pääsevää puolisoa ja haluaisi edes joskus pitää tissinsä ihan vain itsellään. Olin omien lasteni kanssa 9 ja puoli vuotta kotona ja Kokko palautti kyllä kipeästi mieleen sen, miten kuluttavasta ajasta oli kyse. Vaikka myös ihanasta! Mutta raskaastakin.

Palatakseni Äitimaahan, suosittelen tätä vertaistueksi kaikille perheellisille ja myös lapsettomille. Toki kirjaan sisältyy paljon muutakin kuin perhejuttuja, mutta silti. Jään odottamaan Kokon seuraavaa kirjaa. Odotellessa on hyvä vähän tasoitella näitä Äitimaan aiheuttamia tunnemylläköitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti