maanantai 16. tammikuuta 2023

Varkaiden akatemia

Varkaiden akatemia - Aula & Co
J.J. Arcano: Varkaiden akatemia
Aula & CO 2022, 319s.

 

Varkaiden akatemia aloittaa sarjan, joka kertoo varkaille tarkoitetusta, salaisesta sisäoppilaitoksesta. 

Gabriel on taitava taskuvaras, joka käyttää taitojaan vain pakon edessä: kun on saatava rahaa ruokaan hänelle ja isoäidille. Eräänä päivänä Gabrielin varastamasta lompakosta löytyykin rahan sijasta kutsu saapua erääseen tiettyyn paikkaan. Koska lompakon omistaja on vienyt mukanaan Gabrielille tärkeän kolikon - ainoan muiston hänen vanhemmistaan - Gabriel hyppää junaan. Matkan päästä löytyy koulu, joka opettaa taitavia rikollisia entistä taitavammiksi. Koulun tarkoituksena ei kuitenkaan ole saada aikaan mitä tahansa huippurikollisten armeijaa, vaan koulun oppilaiden odotetaan käyttävän taitojaan vain hyvään. Taitoja tulisi käyttää ainoastaan silloin, kun haluaa palauttaa jotakin kerran varastettua oikealle omistajalleen tai muuta vastaavaa. Vähitellen Gabrielille selviää, että myös hänen vanhemmillaan on yhteys tähän oppilaitokseen.

Luin Varkaiden akatemian yhdessä 10-vuotiaan kuopuksen kanssa. Hän ihastui valtavasti ja kyseli heti, joko kirjaan on saatavilla jatkoa. Tarina itsessään on kiinnostava ja vetävä, mutta minua häiritsi sen pottermaisuus. Oppilaat jaetaan ryhmiin tiettyjen ominaisuuksiensa mukaan, heille jaetaan pisteitä ja ennen kaikkea Gabriel tuntuu jotenkin ylitaitavalta tapaukselta. 

No, vaikka kirja ei ollutkaan täysin minun mieleeni, on paljon tärkeämpää, että se upposi täysin lähempänä kohderyhmää olevaan lukijaan. Eli mainio kirja, joka tekee sen, mihin vain hyvä tarina pystyy: herättää mielenkiinnon ja saa odottamaan lisää.

 

1 kommentti:

  1. Mukavaa että lapsi tykkäsi kertomuksesta 📗
    Aivan ihana kansi 🌹

    VastaaPoista