torstai 26. toukokuuta 2011

30 päivää kirjoja -haaste

Lukuisia kirjablogeja selatessani löysin tämän mielenkiintoisen haasteen, johon haluan nyt itsekin osallistua. Haasteessa esitetään 30 kysymystä, joihin kuuluisi vastata yhteen per päivä, mutta minä päätin vastailla omaan tahtiini. Tai lähinnä siihen tahtiin, jonka lapset äidille sallivat.


1. Paras viime vuonna lukemasi kirja

Selasin läpi lukupäiväkirjani ja tähän löytyi helposti vastaus.

Paras oli ehdottomasti Mary Ann Shafferin ja Annie Barrowsin Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville. Mielestäni kunnollisia lukuromaaneja on aivan liian vähän (tai sitten törmään niihin liian harvoin), mutta tämä oli yksi niistä. Tästä kirjasta jäi hyvä mieli pitkäksi aikaa ja olenkin suositellut tätä kaikille, joiden tiedän lukevan edes vähän.


2. Kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kolmesti

Luen hyviä kirjoja mielelläni toisen tai kolmannenkin kerran, mutta että neljästi?
Ehkä-listalle pääsevät ainakin seuraavat:
  • Tuija Lehtinen - Vaniljasyndrooma (yksi lempikirjoistani teini-iässä)
  • Philippa A. Pearce - Tom ja keskiyön puutarha
  • Sempé & Goscinny - Pikku Nikke, Nikke ja nenä, Nikke ja kaverit, Nikke ja kostajien sakki, Nikke kesälomalla.
Varmuudella olen lukenut yli kolmesti tämän minun ja poikieni suosikin:
Mimi tahtoo tehdä kaiken itse. Välillä äiti haluaisi auttaa, mutta mimi sanoo "EI!" Tämä kirja löytyi sattumalta kirjastosta juuri silloin, kun molemmat pojat olivat uhmakkaassa vaiheessa. Harvoin mikään kirja tuntuu niin vahvasti omakohtaiselta kuin tämä juuri silloin. Mimistä on myös toinen kirja, "Mimi matkii", joka sekin on luettu monesti. Noin joka kolmannella kirjastoreissulla Mimit kulkeutuvat kotiin asti edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti