tiistai 31. toukokuuta 2011

Lainaus

17. Suosikkilainaus suosikkikirjastasi

Tämä on taas haasteellista. Minulla ei ole tapana kirjoittaa pätkiä muistiin, eikä varsinkaan alleviivata romaaneja, joten taas pitää soveltaa. Eli suosikkilainaus mistä tahansa kirjasta.

Joskus lukioaikoina, silloin kuin ensimmäisiä kertoja alkoi discoissakin soida tekno (josta en edelleenkään pidä) tutustuin Pekka Kejosen tuotantoon. En muista tarkkaan, mistä kirjasta oli kyse, mutta kirjan päähenkilö mietti musiikin kehittymistä ja ajatuskulku meni jotenkin niin, että "lopulta heille riittää pelkkä rytmi ja joku huutamaan sanoja, tangojen teksteistä lainattuja." Tuon pätkän kirjoitin silloin muistiin, mutta en tiedä mihin se pieni paperinriekale on aikojen saatossa kadonnut. Tähän hätään sitä ei kuitenkaan löytynyt. (Olen aika varma, että tämä lainaus on kirjasta Rullaluistelijan kuolema, mutta voi se olla Jameistakin.)

Tungen tähän toisenkin lainauksen, jonka lähteenä oli joku Suomen sisällissodasta kertova tietoteos. "Sivistyneistö muisti sen, mitä se oli opetettu muistamaan ja tulkitsi mennyttä oppimallaan tavalla."
Niinpä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti