torstai 26. toukokuuta 2011

"Päivät" 3, 13, 4 ja 14

3. Suosikkisarjasi

Tämän kysymyksen kanssa piti pähkäillä hetki. Pidän monestakin sarjasta paljon. Harry Potterit olen lukenut useamman kerran ja Diana Gabaldonin Muukalainen-sarjan aloitin myös alusta. (Tosin viimeisin osa on vieläkin lukematta, en oikein tiedä miksi.) Parhaaksi kirjasarjaksi valitsin kuitenkin Stephen Kingin Mustan tornin. Sarjassa on seitsemän osaa, joista ensimmäinen oli minusta ehkä tylsin kirja ikinä. Sitten luin seuraavan ja vielä seuraavan ja hops! pian huomasin odottavani seuraavan osan suomennosta. Sarja kertoo revolverimies Rolandin matkasta pelastamaan musta torni uhkaavalta tuholta.


13. Suosikkikirjailijasi

Luen monipuolisesti ja luonnollisesti pidän monista kirjailijoista. Mutta jos yksi täytyy nostaa ylitse muiden, päädyn Stephen Kingiin. Tutustuin Kingiin luultavasti kavereiden ja/tai isosiskon suosituksista. Kingiä tituleerataan yleisesti Kauhun kuninkaaksi, mutta mielestäni hänen suurimmat ansionsa ovat itse kerronnassa. Parhaimmillaan King on kuvaillessaan arkisia asioita ja tavallista elämää. Esimerkiksi Stand by Me, Viimeinen kesä on tästä hyvä esimerkki. Kyseisestä tarinasta on tehty myös yksi harvoista onnistuneista, Kingin kirjoihin perustuvista filmatisoinneista.
Luonnollisesti suosikkikirjailijani on vallannut kirjahyllystä muutaman hyllyn:... ja tilapäisesti myös sohvan :)
(Voi kunpa jos minulla olisi toimiva kuvankäsittelyohjelma ja saisin parempia kuvia tänne!)


4. Suosikkikirjasi suosikkisarjastasi
14. Suosikkikirja suosikkikirjailijaltasi

Paras Stephen Kingin kirja ja upein Musta torni-kirja on sarjan neljäs osa, Velho. Uskon että Velho toimii kiitettävästi myös itsenäisenä kirjana, sillä se kertoo Rolandin ensirakkauden tarinan. Jos en koko sarjaa koskaan uudestaan luekaan, tämän kirjan haluan kokea vielä uudelleen.

Kansi on kyllä ruma, mutta onneksi tuo kellertävä räsymatto piristää kivasti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti