torstai 21. helmikuuta 2019

Maailman viimeiset tyypit

Max Brallier: Maailman viimeiset tyypit
(The Last Kids on Earth, 2015)
WSOY 2018, 227s.
Suom. Ulla Selkälä
Kuvitus: Douglas Holgate

Oletko ehkä joskus miettinyt, millaista olisi elää zombiapokalypsin aikaan? Lukemalla Maailman viimeiset tyypit saat yhdenlaisen kuvauksen sellaisesta ei-toivotusta tilanteesta.

Kirjan alkaessa zombit ovat vaeltaneet kaduilla 42 päivää. Jack on linnoittautunut puumajaansa ja yrittää parhaansa mukaan hankkia elämiseen tarvittavia juttuja. Zombien lisäksi jostakin on ilmaantunut myös erilaisia hirviöitä, joista yksi, Räyhis, ottaa Jackin silmätikukseen. Jack saa korjattua vanhan radiopuhelimen ja saa yhteyden ainoaan ystäväänsä Quintiin, joka on kaikeksi onneksi kunnossa. Eloonjäämiskamppailu on vähän helpompaa, kun rinnalla on ystävä.

Maailman viimeiset tyypit on mainio kirja!
Se käynnistyy tosiaan vauhdikkaasti, eikä meno hyydy missään vaiheessa. Douglas Holgaten piirtämä runsas kuvitus tekee lukemisen entistä vauhdikkaammaksi.

Esikoinen (12v.) lukaisi tämän parissa illassa ja olisi halunnut seuraavaksi lukea jatko-osan, jota jo takakannessa mainostetaan. Zombeista ja hirviöistä huolimatta Brallier on onnistunut kirjoittamaan hauskan ja höpsön seikkailun, vaikka aineksia paniikkiahdistavaan tarinaan olisi myös ollut.

Suosittelen tätä erityisesti niille nuorille, jotka ovat jo Neropattinsa lukeneet, mutta eivät syystä tai toisesta ole löytäneet muuta kiinnostavaa luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti