maanantai 4. marraskuuta 2019

Päiväkirjaklubi

Eeva Vekki & Risto K. Järvinen:
Päiväkirjaklubi
Nemo 2019, 365s.

Päiväkirjaklubi on kirja, joka saa lukijan kihertämään ja/tai ulvomaan naurusta, häpeämään kirjoittajien puolesta ja uskottelemaan itselleen, että oli muka nuorena jotenkin kypsempi/älykkäämpi/vähemmän nolo kuin tähän kirjaan päiväkirjaotteitaan luovuttaneet henkilöt.

En ole koskaan osallistunut Kulttuuritehdas Korjaamolla järjestettyyn Päiväkirjaklubiin, mutta olen katsonut Mortified Nation -dokumentin, joten idea oli tuttu: luetaan yleisölle päiväkirjamerkintöjä. Mitä nolompia, sen parempi.

Homma toimii tosiaan näin kirjanakin vallan hyvin. Tosin kirjan loppuun sijoitettu runoliite oli pikkuisen liikaa: yksittäiset runot päiväkirjamerkintöjen seassa olisi ollut paljon mielekkäämpää luettavaa.

Minun oli tarkoitus liittää tähän bloggaukseen otteita omista teinivuosien päiväkirjoista, mutta ei herranen aika, ei minusta olekaan siihen! Könysin kyllä (täyteen ahdetun) ullakon perimmäiseen nurkkaan ja kaivoin esille yhdeksännen luokan päiväkirjan. Kuvittelin, että noista ajoista olisi jo riittävän kauan ja pystyisin ihan vain nauramaan itselleni, mutta näköjään 25 vuotta on tämmöiseen aivan liian lyhyt aika.

Koska jo omien päiväkirjojen lukeminen ihan itsekseen aiheutti kohtuuttoman tunnereaktion, nostan kuvitteellista hattuani todella korkealle kaikille päiväkirjansa julkiseen lukuun avanneille ihmisille. *nost*

4 kommenttia:

 1. No jopas on kiva idea, en ole tuollaisesta kuullutkaan. Ehkä minäkin hiivin tuonne varaston puolelle ja haeskelen niitä oppikoulun aikaisia päiväkirjoja. Sinulla 25 vuotta on liian lyhyt aika. Minulla niistä vuosista on jo yli 50 v. Katsotaan, onko se riittävä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, Ehkä 50 vuotta on jo ainakin lähempänä riittävää aikaa ;)

   Poista
 2. Minähän luin tämän ja jopa jaoin blogissa tosi idioottimaisen otteen myös omasta päiväkirjastani :) Ei siihen taida auttaa mikään aika - omat teinipäiväkirjat ovat tosi noloja ja hävettäviä aina ja ikuisesti! Mutta huikean ihana kirja tämä oli - mahtavaa, että ihmiset ovat uskaltaneet avata päiväkirjojensa nolouksia meille muille! Samassa veneessä ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, Vau! Hatunnosto siis sinullekin! Täytyy tulla vierailemaan blogissasi ja kurkkia nuoruuteesi :)

   Poista