lauantai 9. marraskuuta 2019

Donald Trumpin kauneimmat runot

Rob Sears: Donald Trumpin kauneimmat runot
(The Beautiful Poetry of Donald Trump, 2017)
Aula & Co 2019, 138s.
Suom. Pekka Tuomisto

En tiedä, kirjoittaako Donald Trump runoja, mutta hänen sanomisistaan sellaisia voi kyllä koota. Rob Sears on kasannut muun muassa Trumpin twiiteistä, haastatteluista ja puheista kokoelman runoja, joille voi nauraa ainakin siihen saakka, että tulee lukeneeksi, missä yhteydessä Trump on minkäkin lausahduksen sanonut.

Teos on taitettu siten, että aukeaman oikeanpuoleisella sivulla on runo viitteineen ja vasemmalta löytyvät kyseisen runon viitteet. Oman mielenrauhani vuoksi en seuraa tämän miehen puheita hirveän tarkasti, mutta totta kai olin tietoinen siitä, että melkoisia sammakoita hän suustaan tai näppikseltään päästelee. Tästä tiedosta huolimatta järkytyin useammin kuin kerran siitä, miten törkeitä ja älyttömiä lausahduksia näihin runoihin on löytynyt.

Haluaisin sanoa Donald Trumpin kauneimmat runot -kirjaa hauskaksi, mutta eihän tämä sellainen lopulta ole. Ainakaan pelkästään. Kirjan ulkonäkö on joka tapauksessa harvinaisen onnistunut.

6 kommenttia:

 1. Onpa toisaalta tosi hauska idea tässä kirjassa! Mutta kun tietää, millaisia Trumpin lausahdukset ovat, en ole varma haluanko lukea... Voisihan tätä kyllä vilkaista, niin sittenpä näkisi, uskaltaako lukea enemmän! Kansi on kyllä todella onnistunut :)

  VastaaPoista
 2. Luin tämän aikoinaan ja minua aluksi hieman nauratti, mutta lopulta lähinnä puistatti. Minäkään en kykene kovin tarkasti Trumpin edesottamuksia seuraamaan, koska ei vain kapasiteetti nyt kestä, kun meillä on "omakin Trump" täällä (viittaan Boris Johnsoniin). Voe elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, Tämä todella on aika puistattava juttu. Sinänsä hauska, mutta möläyttelijän aseman huomioiden hirvittävä. Onhan näitä sammakoita sylkeviä tapauksia Suomenkin politiikassa, että sinänsä aika yleismaailmallinen ongelma. Mutta ahdistaahan se silti. Tai juuri siksi.

   Poista
 3. Kieltämättä hörähdin hieman ääneen kirjan nimen kuultuani, mutta enpä taida silti kirjaan tarttua. Trumpin ajatukset kun lähinnä pöyristyttävät ja puistattavat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, Ymmärrän. Mutta voihan tätä silti vilkaista. :)

   Poista