torstai 18. kesäkuuta 2020

Tinasotamiehet

Anniina Mikama: Tinasotamiehet
WSOY 2020, 397s.

Jos joku suosittelisi minulle luettavaksi kirjaa, joka sijoittuu historiaan, mutta johon sekoittuisi myös kaukainen tulevaisuus; jossa olisi androideja ja Merlin; taikuutta, kieroilua ja rakkautta, en varmastikaan olisi kovin innokas ryhtymään lukupuuhiin.

Jollakin ihmeen tavalla - taikuudella? - Anniina Mikama on onnistunut luomaan käsittämättömän upean trilogian, jossa kaikki nuo ja monet muutkin seikat yhdistyvät.

Professori saa kirjeen vanhalta tuttavaltaan Lontoosta ja tuota pikaa hän, Tom ja Mina ovat jo laivamatkalla suurkaupunkiin - Tinasotamies seuraa perässä seuraavalla laivalla. Minaa ahdistaa tunteet Tomia kohtaan, sillä yhteinen tulevaisuus näyttää mahdottomalta. Tomin ja Minan upea taikashow on menestys, mutta se houkuttelee paikalle myös erittäin epätoivottuja vieraita.

Mikaman Taikuri ja taskuvaras -trilogiassa on kaikki kohdallaan. Teksti on sulavaa, henkilöhahmot kiinnostavia, tapahtumat jännittäviä ja miljööt viimeisen päälle mietittyjä. Tykkäsin niin paljon, että tilasin sarjan aiemmat osat omaan hyllyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti