maanantai 19. lokakuuta 2020

Kirjamessut 2020 ennakkotunnelmia + lippuarvonta!



Tänä vuonna melkein kaikki on mennyt eri tavalla kuin aikaisemmin, eivätkä Helsingin kirjamessut ole poikkeus. Täpötäyden Messukeskuksen sijasta messut toteutetaan verkossa 22. - 25.10.

Osa messuohjelmasta on taltioitu etukäteen, osa tullaan toteuttamaan suorana. Kaikki ohjelma kuitenkin taltioidaan ja materiaali on katsottavissa 8.11. asti, eli halutessaan voi katsoa vaikka kaikki haastattelut - tai katsoa omat suosikkinsa useampaan kertaan.

 

 

Arvon täällä blogissani viisi kokoaikalippua
Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumaan. 

 

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tätä postausta ja jättämällä sähköpostiosoitteen, jonka kautta saan yhteyden voittajiin. Liput ovat sähköisiä. Arvontaan voi osallistua tiistai-iltaan 20.10. klo 20.00 asti ja arvon viisi voittajaa.


220.10.2020
ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!
Lähetän liput voittajille tämän illan aikana.

--------------------------------------


Itse odotan kirjamessuja vaihtelevissa fiiliksissä.

On mahtavaa, että messut ylipäätään toteutetaan!
Verkon kautta kuulen takuulla, mitä haastatteluissa puhutaan, kun yleinen häly ei peitä puhetta alleen. Todennäköisesti näenkin puhujat paremmin. Koska ohjelma on katsottavissa myös jälkikäteen, pääsen seuraamaan myös päällekkäin meneviä haastatteluja. 

Mutta...
Messut ilman fyysisten kirjojen selailua, kirjaostoksia, satunnaisia kohtaamisia, samanhenkistä seuraa.
Messut pelkältä ruudulta, omassa kodissa, arjen keskeltä. Ei mahdollisuutta uppoutua kirjamaailmaan, kun täytyy huolehtia pyykit ja ruoat, olla läsnä myös perheelle. Ei iltafiilistelyjä hotellilla päivän tapahtumia kerraten ja hankintoja ihaillen. Ei hotelliaamiaista! 

Toki ymmärrän, kuten varmasti kaikki muutkin, että tämä on ainoa mahdollisuus Kirjamessuille tänä vuonna. Tässä säilyvät turvavälit. Ja onhan tämä kukkarolle merkittävästi kivuttomampi vaihtoehto.

Jännittää nähdä, kuinka saavutan messutunnelman tietokoneen ääressä ja päädynkö virtuaalisesti seuraamaan ihan eri ohjelmia kuin alunperin olen suunnitellut. Kirjailijoita lienee turha bongailla omasta olkkarista, eikä kirjoihin saa omistuskirjoituksia, mutta ehkä niiden tilalle ilmaantuu jotain muuta.

Mielenkiintoista messuviikkoa meille kaikille!

7 kommenttia:

  1. Hei! Tervehdys täältä vauvahulinan keskeltä! Puolivuotiaallamme on käynnissä joku yöhulinavaihe, joten virtuaalimessuilu sopisikin tähän elämäntilanteeseen paremmin. Mukana siis arvonnassa! :) t. Leila pihinainen(at)gmail.com

    VastaaPoista
  2. Mukana arvonnassa!��

    xhilla@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Tervehdys! Hyvä, että on edes verkossa kirjamessut ja kiva, kun voi jälkeenpäinkin katsoa jotain, mikä jäi näkemättä. Kiinnostavaa ohjelmaa kuitenkin on paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli, arpaonni osui kohdallesi, mutta tästä kommentistasi puuttuu sähköpostiosoite. Ilmoitathan sen 21.10. klo 12 mennessä. Muussa tapauksessa annan lipun seuraavalle. :)

      Poista
  4. Mukana arvonnassa minäkin. T. Paula (kirjan.pauloissa[ät]gmail.com

    VastaaPoista
  5. Tajusin tämän etätapahtuman olemassaolon vasta nyt, mutta tosi kiva, että järjestävät messut edes näin! Erityisesti ilahduttaa tuo mahdollisuus katsoa tallenteina. Mukana arvonnassa siis. coloringthevoid(ät)gmail.com

    VastaaPoista
  6. Kappas, vielä ehdin mukaan arvontaan :)! Mukavaa messuviikkoa!
    mirella.laine(at)gmail.com

    VastaaPoista