lauantai 31. lokakuuta 2020

Hulluna kirjoihin

 

Annie Austen: Hulluna kirjoihin
Mitä kirjahyllysi sinusta kertoo?
Minerva 2020, 204s.
Suom. Sirpa Saari

 

Toisinaan sitä kaipaa ihan hirveästi kirjapuhetta. Jos ei pääse juttelemaan kenellekään kasvotusten, niin tämä Annie Austenin Hulluna kirjoihin -kirja on kyllä aika oivallista korviketta.

Austen on koonnut pieneen kirjaseensa erilaisia sitaatteja kirjoista ja lukemisesta, lyhyitä listoja muutamien tunnettujen henkilöiden kirjahyllyjen sisällöstä, erilaisia kirjalistoja ja muuta kirjapuhetta. Hän muun muassa kirjoittaa kirjahyllyistä ja kertoo, että maailman suosituin kirjahylly on Ikean Billy. Minullakin on niitä!

Austen kertoo kirjojen keräilijöistä, joista osa ei ole ollut lainkaan maltillisia harrastuksessaan vaan muutamille kirjojen keräily on koitunut ihan kirjaimellisesti kohtaloksi. Samalla selviää, minkä suuruisia kotikirjastoja joillakin kirjaintoilijoilla on ollut - ja voi huokaista helpotuksesta, kun oma kokoelma onkin niihin verrattuna ihan pikkuruinen ja kaikin puolin helposti hallittavissa.

Hulluna kirjoihin on leppoisaa ja kevyttä luettavaa, sellaista lohtuluettavaa oikeastaan. Olisi ollut kiinnostavaa päästä kurkkimaan laajemminkin vaikka Marilyn Monroen kirjahyllyyn, sillä eihän viisitoista kirjaa anna vielä kovin kummoista kuvaa koko kirjastosta. Esimerkiksi omista hyllyistä voisi rajata viiteentoista kirjaan vaikka pelkkää Kalle Päätaloa tai Stephen Kingiä, eikä kumpikaan - tietenkään - tekisi oikeutta koko kokoelmalleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti