keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Kurittomat - Jumalattaria, nykynaisia ja muita kauheita akkoja

57169152. sx318
Kaisa Pulakka: Kurittomat
Jumalattaria, nykynaisia ja muita kauheita akkoja
Atena 2021, 193s.
Kuvitus: Pauliina Mäkelä

 

Kurittomat perustuu Kaisa Pulakan samannimiseen radiosarjaan ja kuulemani mukaan kirja vastaa pitkälti radiossa kuultua. Minulle kirja oli kuitenkin kokonaan tuore tuttavuus ja vieläpä riemastuttava sellainen.

Pulakka esittelee kirjassaan lukuisia naishahmoja eri mytologioista. Huomiota saa laaja joukko naisia neitsyt Mariasta Ihmenaiseen, Aatamin ensimmäisestä vaimosta Lilithistä Kleopatraan, Lemminkäisen äidistä Kirkeen. Ja anopitkin saavat huomiota!

Naisia, heidän asemaansa ja suhtautumista heihin, käsitellään tarkkakatseisesti, huumorilla ja lämmöllä. Pulakka osaa huomioida kontekstit ja peilata henkilöitä/asioita/tilanteita/tulkintoja nykypäivään. 

Upeasti kuvitettu teos on erittäin mielenkiintoinen ja antoisa kokonaisuus. Olisin mielelläni lukenut tätä lajia enemmänkin.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostava kirja, en ole tästä kuullutkaan. Aika paljon ilmestyy tänä päivänä kirjoja, joissa on koottuna erilaisia naiskohtaloita, kuten juuri äsken ilmestynyt Schreckin kirja. Ovat hyviä lukukokemuksia, jos kyseiset naiset kiinnostavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli, tämä on kyllä tosi kaunis kirja ihan esineenäkin ja sisältö tekee siitä monin verroin mahtavamman. Suosittelen isosti! :)

      Poista