maanantai 28. helmikuuta 2022

Kuolleiden valssi

Kuolleiden valssi
Marko Hautala: Kuolleiden valssi
Tammi 2022, 229s.

 
Luin tammikuussa ystävän suosituksesta Marko Hautalan kirjan Pimeän arkkitehti. Se oli sen verran pelottava ja koukuttava, että tartuin heti tuoreeltaan tähän Kuolleiden valssi novellikokoelmaan. 

Viehätyin heti kirjan kansikuvasta. Tässä on loistavasti tavoitettu sellainen retrokauhutyyli, jota korostaa nuo kulumajäljet.

Kirja koostuu kymmenestä novellista, joista viimeisen, Varpaat, olen lukenut aikaisemminkin. Novellit ovat tyyleiltään aika erilaisia ja mielestäni tasokin vähän vaihtelee. Tai sitten en muuten vain ihastunut kaikkiin yhtä paljon. Kuolleiden valssi alkaa vahvasti Pitkä kuuma kesä -novellilla ja jatkuu vielä piinaavammin Saurin hiljaisuudella. Ensin mainitussa nuoripari kurvailee pitkin pikkuteitä kunnes bensa loppuu ja jälkimmäisessä 13-vuotias poika kuuntelee Pekka Saurin Yölinjalla-ohjelmaa. Hänen vihansa päivä on toteutettu twitterviesteinä ja on kaikessa kauheudessaan ihastuttava. Loki kertoo pariskunnasta, joka hankkii koiran. Tämä novelli tuli minulla uniin, jotka eivät todellakaan olleet kivoja...

Kuolleiden valssi sopii hyvin lyhyttä kauhua kaipaaville. Sopinee hyvin myös iltalukemiseksi, koska novellin jaksaa lukea loppuun, eikä tavallaan tarvitse jännittää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

3 kommenttia:

 1. Kiitos kirjan esittelystä. En ole huomannutkaan tämän ilmestymistä. Olen lukenut muutaman Hautalan kirjan ja voisin hyvin ottaa tämän lukulistalle. Hieno kansi!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa lupaavalta jos onnistuu ujuttautumaan uniin. Täytyy lukea jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 3. Anneli, Minäkin olen lukenut muutaman Hautalan kirjan (ainakin Kuokkamummon ja Itsevalaisevat) ja tykännyt niistä. Tämä kansi on kyllä harvinaisen onnistunut!

  Villis, Suosittelen! Uskon että pidät :)

  VastaaPoista