perjantai 16. joulukuuta 2022

Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä

Casey McQuiston: Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä
Tammi 2022, 400s.
Suom. Johann Auranheimo

 

Alex on Yhdysvaltain presidentin poika, Henry Iso-Britannian prinssi. Alex aiheuttaa pienen skandaalin brittikuninkaallisten häissä ja silotellakseen julkisuuskuvaansa hänen on teeskenneltävä Henryn ystävää. Alexin ja Henryn välit ovat pingottuneet ja hankalat, mutta jotenkin käy niin, että jonkin ajan kuluttua Alex ja Henry viestittelevät toisilleen mitä omituisimpiin kellonaikoihin. Lopulta kumpikaan ei voi kieltää, etteikö heidän välilleen olisi syntynyt jotakin ystävyyttäkin syvempää.

Casey McQuistonin Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä on ollut melkoinen somehitti. Kirjan luettuani en ihmettele sen suosiota ollenkaan. Teksti on sulavaa ja ilmaisuvoimaista, eikä kirosanoissakaan säästellä. Alexin ja Henryn välejä kuvataan suorasukaisesti ja todentuntuisesti. Lähestyvät presidentinvaalit aiheuttavat ylimääräistä  haastetta valmiiksi tulenaralle suhteelle.

Tuntuu, etten ole aikoihin lukenut yhtä vetävää ja ilahduttavaa kirjaa! Tämä lienee suunnattu nuorille aikuisille - ainakin sillä osastolla se on meidän kirjastossa - mutta sopii kyllä todella hyvin myös aikuisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti