maanantai 26. syyskuuta 2011

Iltasatu aikuisille

Kuukausi tai pari sitten löysin ihan sattumalta uutisen närkästystä herättäneestä kuvakirjasta. Uteliaisuus heräsi heti ja muutaman googlehaun jälkeen olinkin jo vähän enemmän kärryillä siitä, mistä oikein kohistaan. Kyseessä on Adam Mansbachin kirja "Go the F**k to Sleep", jossa tavoitetaan vallan mainiosti se tuskastumisen tunne, kun lasta ei kerta kaikkiaan saa suosiolla nukkumaan. Kovasti lastenkirjan näköinen kuvitettu ja runomuotoinenteos on suunnattu aikuisille, ei missään nimessä iltasaduksi lapselle.

Go the F**k to Sleep löytyy myös youtubesta Samuel L. Jacksonin lukemana. Parempaa lukijaa en kyllä osaa kuvitellakaan, kuunnelkaa vaikka itse:

5 kommenttia:

 1. Mulla ei ole tätä kirjana, mutta olen muuten seurannut netissä kirjan voittokulkua ja lukenut tekstit moneen kertaan. Aivan voittamaton! Kuuntelen innoissani tuon Samuel L. Jacksonin version heti, kun saan taustalla pauhaavilta lastenohjelmilta rauhaa...

  VastaaPoista
 2. Mahtava, kerrassaan! Tuskaa ja rakkautta samassa paketissa. Kiitos vinkistä! Tämä on hyvä lahjakirjakin lapsiperheen aikuisille :-D...

  VastaaPoista
 3. Karoliina, Minusta Jackson on loistava ääninäyttelijä(kin), ainakin tämän sadun perusteella :)

  Paula, todellakin mahtava lahjaidea! :D

  VastaaPoista
 4. Tuota ei vakavalla naamalla kuuntele :D Kuulostaa niin tutulta, on vielä tuoreessa muistissa nuo nukkumistaistelut (vannomatta paras, kuka tietää milloin niitä taas tulee). Samuel L. Jackson on loistava valinta lukijaksi!

  VastaaPoista
 5. Villasukka kirjahyllyssä, lasten unien kanssa on aina sellainen Vannomatta paras -tilanne! Sen kerran kun erehtyy kehumaan, että hei meillä nukutaan jo aika hyvin, niin johan taas tulee takapakkia :)

  VastaaPoista