maanantai 9. tammikuuta 2012

Uusia kirjoja

Viime viikolla selasin kirjakaupan ale-lehteä ja merkkasin mieluisia kirjoja paksulla tussilla. Illalla julistin ylpeänä miehelle, että et kuule usko, mutta en aio käydä koko alessa ollenkaan, koska en tarvitse lisää kirjoja! Pari päivää jopa pysyin tässä päätöksessä. Sitten tulivat äiti ja toinen pikkusisko kylään (= pesemään mattoja) ja hyvin läpinäkyvästi tungin sitä mainoslehteä äidin nenän alle, että kato, eikö ois sullekin kiva tommonen kirja. Niinpä niin, teimme siis nopean täsmäiskun kirja-aleen ja poistuimme kukin tyytyväisenä uuden kirjan/kirjapinon kanssa.


Upein hankinta oli ehdottomasti Astrid Lindgren - Elämän kuvat (Jacob Forsell, Johan Erséus, Margareta Strömstedt), yksi kauneimmista kirjoista, joihin olen törmännyt. Olen lukenut tämän pari vuotta sitten ja olisin voinut tuijotella kuvia vaikka kuinka kauan. Nyt voin tehdä niin milloin vain haluan!

Clare Youngsin Kirjo ja ompele tyylikästä taas on mielestäni kiva käsityökirja. Kirjontamallit eivät ole liian hempeitä, mutta eivät ylipelkistettyjäkään. Haluaisin tehdä aika monta kirjassa esiteltyä juttua, mutta joskus riittää pelkkä inspiroituminen.

Ison-Britannian kuninkaalliset -tarrakirjan ostin pikkuveljen synttäreitä silmälläpitäen, mutta taidankin pitää tämän itse. Ihan jo siitäkin syystä, että voisi kai sitä edes kerran antaa veljelle jotain muuta kuin vitsilahjoja. :)

Lisäksi ostin yhden hömppäkirjan, Sophie Kinsellan Salaisuuksia ilmassa. Mutta sitä en halunnut kuvaan, koska sen kansi on niin ruma.


Loppiaisena isosisko kävi vierailulla ja toimitti minulle postissa jumittaneen joululahjan: näyttävän julistekirjan! Kirjassa esitellään julisteita lukuisilta eri taiteilijoilta, eri puolilta maailmaa 1800-luvulta nykypäivään. Paljon kuvia ja sivistävää tekstiäkin välissä :)

Kuvassa oikealla näette minun uuden muistikirjani. Pikkusisko pyysi syksyllä lähettämään sähköpostissa "kivoja kuvia". Ohjeistuksen ollessa varsin epämääräinen, linkitin kauniin kirjakauppanäkymän, yhden lastenkirjan kuvitusta, oransseja kukkia ja Ericin, joka nyt tuijottaa minua viettelevästi muistikirjan etukannesta. En ole pitänyt päiväkirjaa vuosiin, mutta nyt voisin aloittaa taas: "Rakas Eric päiväkirja..."

19 kommenttia:

 1. Ihanan henkilökohtainen lahja tuo muistikirja!

  VastaaPoista
 2. Ihana idea tuo muistikirja! Minulle taitaa käydä tänä vuonna poikkeuksellisesti niin, etten hanki kirja-alesta yhtäkään kirjaa:)

  VastaaPoista
 3. Tuo Astrid Lindgren -kirja oli kyllä upea, meinasin sen heti tilata omaksi mutten vielä raaskinut...

  Viikinki-erkki Gerberapellolla on kyllä niin vaikuttava yhdistelmä :)

  VastaaPoista
 4. Sulla on aina niin hauskat kirjoitukset. :D

  Tuo Astrid Lindgren -kirja on upea! Sain sen syksyllä ja olen selaillut, mutten vielä kunnolla lukenut. Tuon sen sitten blogiinkin joskus.

  VastaaPoista
 5. Maria, muistikirja on ihana. Luultavasti valjastan sen - päiväkirja-aikomuksista huolimatta - jonkinlaiseksi kirjamuistikirjaksi :)

  Susa P, Nostan hattua sulle! Minun itsehillintäni ei tosiaan riittänyt kovin pitkälle ;)

  Tiina, saiko sitä tilattua siihen samaan hintaan? Voin käydä jossain välissä katsomassa, josko niitä olis tullut kauppaan lisää.

  Karoliina, kiitos :D
  Hienoa, että tuo Elämän kirjat saa siis jossain vaiheessa bloginäkyvyyttäkin!

  VastaaPoista
 6. Astrid Lindgren - Elämän kuvat on luettavien listallani. Mahtava muistikirja, maltatkohan tuota avatakaan ;D

  VastaaPoista
 7. Jäi vielä sanomatta, että minäkin aioin välttää kirja-alet. Eksyin sitten vahingossa Adlibriksen sivuille ja nyt on paketti tulossa. Hups ;D

  VastaaPoista
 8. Villasukka, olen minä pari kertaa plarannut tuota muistikirjaa, koska itse sidotuissa kirjoissa on niin kiva tunnelma. :) Mutta noin muuten olen kyllä pitänyt tuijotuskilpailuja Ericin kanssa ;)

  Uu, Adlibriksen alea en ole vielä hoksannut vältelläkään! Pitääpä käydä katsomassa, mitä kaikkea en tilaa sieltä :D

  VastaaPoista
 9. En tiedä kenessä on vika, mutta minulla on ollut erittäin maltillinen alerynnistys tänä vuonna...! Ainoastaan adlibriksestä tilasin (huimat) 3 kirjaa. Ei ole oikein löytynyt sellaisia pakkosaada -kirjoja tällä kertaa :)

  VastaaPoista
 10. Maija, se oli 22 euroa, enkä enää muista mistä nettikaupasta se löytyi :)

  Ei silti minusta ihan paha hinta noin hienosta kirjasta!

  VastaaPoista
 11. voithan sinä kirjoittaa jotain fanfiction juttuja ericistä.

  VastaaPoista
 12. Tiina, Tilasin sen sulle nyt. :) Jostain syystä en saanut tilattua sitä myymälään toimitettuna, mutta postimaksut oli kuitenkin kohtuulliset.

  Hanna, :D Joo, varmasti! Kuitenkin vaatisit saada lukea kaikki mun taitavat tekstit. (Ilmainen tekstinäyte: Maija istui nojatuolissa ja tuijotti ihaillen imuroivaa Ericiä, jonka lihakset eivät kimaltele auringossa.)

  VastaaPoista
 13. :D No siinäpä fanfictionii mun makuun!

  Mä kirjoittaisin samaan tarinaan kaikki sankarit mitä mulla on ikinä ollut (etenkin zorron!), ja pistäisin ne niin kotihommiin!

  VastaaPoista
 14. Tiina, voi kirjoita Zorrolle sellainen sisäkön esiliina, koska se sopisi tosi hyvin yhteen Zorron hatun ja naamion kanssa! Mutta mihin työhön laittaisit Clint Eastwoodin? Sitä ei voi edes vitsinä laittaa vessaa pesemään...

  VastaaPoista
 15. eastwoodhan sitten tekee jotain remonttia!

  VastaaPoista
 16. Hanna, Niinpä. Tai vaikka hakkaa puita. Kesähelteessä. :)

  VastaaPoista
 17. Clintin kanssa juteltaisiin oravista, niistä Clint tykkää ja niin minäkin. Varmaan se tykkää siileistäkin, ja niistä sitä juttua vasta piisaakin! Ja tietysti pidettäisiin myös tuijotuskilpailu ponchot päällä.

  VastaaPoista
 18. Tiina, tarkenna vielä sen verran, että tuijotatko vuosien takaista Clintiä, vai ihan sitä tämänhetkistä?

  VastaaPoista
 19. No se on se tämänhetkinen Clint, jolla on toimistollaan aina ovi auki niin että yksi orava pääsee sisälle hakemaan pähkylöitä <3

  VastaaPoista