maanantai 2. marraskuuta 2020

Tiukun salaisuus (Värikkäät 1)

 

Vuokko Hurme: Tiukun salaisuus (Värikkäät 1)
S&S 2020, 199s.
Kuvitus: Reetta Niemensivu


Tiukun perhe on muuttanut uuteen kotiin. Taas kerran. Tällä kertaa Tiuku aikoo kuitenkin tehdä asioita eri tavalla kuin aiemmin. Hän aikoo hankkia ystäviä! Tiukun perheellä on salaisuus, jota ei missään nimessä saisi paljastaa ulkopuolisille. Mutta ensin Tiukulle tapahtuu vahingossa pieni lipsahdus ja sitten vähän isompi ja pian uusille ystäville selviää, että Tiuku pystyy liikuttamaan punaisia esineitä ajatuksen voimalla!

Kirjan tarina on miedolla tavalla jännittävä. Tiuku aistii ajoittain jotakin epämääräistä harmautta ja hänen vanhempansa ovat erittäin varovaisia, kuten ovat olleet aina ennenkin. Kuitenkin tunnelma on pääosin hyvällä tavalla kutkuttava Tiukun tutustuessa naapuruston lapsiin ja etenkin hieman vanhempaan Liiaan, joka kiehtoo Tiukua kovasti.

Tiukun salaisuus on Värikkäät-sarjan ensimmäinen osa. Mielenkiinnolla odotan, jatkaako Tiuku sarjan päähenkilönä, vai pääsevätkö isosisko ja pikkuveli keskeisempiin rooleihin jatko-osissa. Reetta Niemensivun iloinen kuvitus ja kirjan - tietenkin! - punainen värimaailma tuo tarinaan kivasti lisää tunnelmaa. Kirjan sivujen pitkää reunaa värittää punainen rantu, joten Tiukun oma väri on ikään kuin koko ajan äänessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti