lauantai 20. marraskuuta 2021

Hämärtäjät

https://cdn.holvi.com/media/poolimage.image/2021/10/06/8124ca852b00a161daad541e0b078a2279abea03.jpg
Mervi Heikkilä: Hämärtäjät
Kaksipäinen Korppi 2021, 117s.
Kuvitus: Broci

 

Joonan ja Larin äiti on työmatkalla ja kaksoset kahdestaan kotona. Itse asiassa Joona on yksin, sillä Lari on kadonnut. Yhdessä ystävänsä Topin kanssa hän yrittää vähin äänin, äitiä huolestuttamatta, ratkaista kadonneen sisaren arvoituksen. Larin puuttumisen lisäksi jotain muutakin on pielessä: osa aikuisista tuntuu käyttäytyvän ihan kummallisesti.

Luin Hämärtäjät iltasatuna perheen nuorimmalle, 9-vuotiaalle. (Myös 13-vuotias kuunteli salaa omasta huoneestaan käsin.) Hämärtäjät oli iltasaduksi ihan onneton kirjavalinta! Eihän nyt hyvänen aika lapsi ensinnäkään malta mennä nukkumaan kesken seikkailun ja kun sitten kuitenkin joutuu mennä, ei takuulla saa unta kovin äkkiä!

Heikkilä kirjoittaa sulavasti ja lasten käyttämä puhekieli tuntui kaikin puolin uskottavalta. Ainoastaan mauto-sanaa piti hetken verran pohtia puolin ja toisin, mopoautot kun eivät ole meille järin tuttu asia. Brocin kuvitus oli lapsen mieleen, minua hahmojen pupillittomuus häiritsi yllättävän paljon.

Hämärtäjät sopii mainiosti jännitystä kaipaaville alakoululaisille. Fontti on iso ja taitto ilmava, joten kirja on sivumääräänsä nähden joutuisaa luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti