keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Isetin solmu

2
Magdalena Hai: Isetin solmu
Royamen aikakirjat 2
Otava 2021, 687s.

Kolmisen vuotta sitten olin älyttömän innoissani Magdalena Hain Kolmannesta sisaresta. Tartuinkin tähän hartaasti odotettuun jatko-osaan innolla ja suurin odotuksin. 

Isetin solmu on aivan yhtä runsas ja monisyinen kuin edeltäjänsä. Hahmoja on paljon ja monet saavatkin runsaasti palstatilaa. Mutta vaikka kirja on vauhdikas ja kiistatta taidolla kirjoitettu, minä en päässyt tarinan kyytiin kuin pieniksi hetkiksi kerrallaan. Harmitti ihan hirveästi tajuta, ettei pääni ole tällä hetkellä fantasiamoodissa alkuunkaan ja silti olin niin hölmö, että jatkoin lukemista, vaikka olisin voinut säästää kirjan parempaan ajankohtaan. 

Sen verran kirjasta jäi mieleen, että Lunen avaaman haltiaportin kautta maahan alkaa valua - ja lopulta vyöryä - haltioita, joilla on kaikkea muuta kuin hyvät aikeet. Lyceumin rehtori sairastuu ja Lyceum siirtyy arvaamattomaan tapaansa ajassa ja paikassa toiseen. On myös matka kauas maasta, paluu maahan hyvin paljon myöhemmin, aikahyppy ja paradokseja.

Isetin solmu on kirja, joka ansaitsee huomattavasti paremmat lukuolosuhteet, kuin mitkä itse kykenin sille nyt antamaan.

1 kommentti:

  1. Harmi! Onneksi tämä kirja kyllä kestää useammankin lukukerran, kokeile uudelleen sitten kun on fantasiamoodi päällä!

    VastaaPoista