sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Ihana

Dess Terentjeva: Ihana
WSOY 2021, 128s.

 

Lilja on lahjakas ihastumaan. Niin on hänen isänsäkin, joka on jälleen korviaan myöten rakastunut. Liljan ihastuksen kohde, se tuorein, postaa ihania kuvia Instaan ja Lilja onkin antanut hänelle lempinimen Ihana. Kun isä haluaa esitellä uuden naisystävänsä Liljalle, tämä järkyttyy kun naisystävän kanssa paikalle tulee myös tämän lapsi: Ihana! Äitinsä seurassa Ihana on kuitenkin aivan erilainen kuin somessa, missä hän on rohkea ja avoin muunsukupuolisuudestaan.

Dess Terentjevan teksti voitti WSOY:n järjestämän TaajuusZ-kirjoituskilpailun. Ihana on sivumäärältään pieni, mutta aiheiltaan suuri kirja. Liljan ihastumisjuttuihin oli helppo samaistua, sillä tuollaisena muistan ne omatkin teini-ihastumiset. Toinen näyttäytyy täydellisenä, ihailtavana ja ennen kaikkea ihanana. 

Liljan isä on lämmin ja no, ihana. Hän suhtautuu asioihin melkein epäuskottavan ymmärtäväisesti, mutta jos sen ei anna häiritä, isä on ehdottomasti suosikkihahmoni. Pidin myös kirjan loppuratkaisusta, joka yllätti sopivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti