lauantai 30. heinäkuuta 2022

Emily - Eli kuinka sukua jatketaan


Terhi Tarkiainen: Emily - eli kuinka sukua jatketaan
Tammi 2022, 394s.

 

Pennymooren emännällä Emilyllä on ongelma. Miehen suvun puolella on meneillään kiistaa perimysjärjestyksestä, joka ratkeaisi helpoiten - ja Pennymooren eduksi - jos Emily synnyttäisi kartanoon jälkeläisen. Hommaa hankaloittaa kuitenkin se, että Lordi Levin ei ole paikalla ja asialla alkaa olla hoppu. Kun kartanon ovelle sitten ilmaantuu lordi Levinin kaukainen sukulainen herra Drake, Emily ehdottaa tälle aivan harmitonta roolileikkiä. Niinpä herra Drake tekeytyy lordi Leviniksi paitsi talon henkilökunnan silmissä, myös perillisenhankkimispuuhissa.

Jo tämä kirjan alkuasetelma on herkullinen. 1700-luvulle sijoittuva romaani on veikeä sekoitus wodehousemaista väärinkäsitysten sekamelskaa, erotiikkaa, tiedettä, paljastuksia, omalla tavallaan hurmaavia henkilöhahmoja ja ennenkaikkea taidokasta, huumorin rikastamaa kerrontaa. Nautin ihan valtavasti tämän lukemisesta, varsinkin siinä vaiheessa, kun kirjassa tapahtui sangen odottamaton käänne.

Tarkiaisen edellinen kirja, Kitty, eli kuinka mies tuhotaan onkin nyt kuuntelussa ja Tarkiaisen kirjat ovat jatkossa automaattisesti lukulistallani. 

Suosittelen erityisesti kepeähkön, iloisesti ronskin ja viihdyttävän kirjallisuuden ystäville!

2 kommenttia:

  1. Ai Tarkiaiselta on ilmestynyt toinenkin 1700-luvulle ajoittuva tarina! Postasin vasta Tarkiaisen Kittystä ja se sopi oikein hyvin viihdenälkään, tämäkin täytyy siis pitää mielessä. Myös Tarkiaisen vampyyritarina Pure mua oli ihan viihdyttävä.

    VastaaPoista