maanantai 4. heinäkuuta 2022

Gwendy's Magic Feather

53073195. sx318 sy475
Richard Chizmar: Gwendy's Magic Feather
Gallery Books 2020, 206s.
Kuvitus: Keith Minnion

Viitisen vuotta sitten luin Stephen Kingin ja Richard Chizmarin yhteistyössä kirjoittaman Gwendy's Button Boxin. En erityisemmin vakuuttunut, vaikka jälkikäteen olenkin muistellut kirjaa "ihan hyvänä". Kun sarja sai jatkoa, en kiinnostunut siitä, sillä Chizmar on kirjoittanut tämän yksin. Kolmannen osan Chizmar ja King ovat kuitenkin kirjoittaneet jälleen yhdessä, joten pitihän tämä keskimmäinenkin osa sitten hankkia ja lukea.

Nyt Gwendy on 30+ ja toimii edustajana kongressissa. Aikaisemmin hän on tehnyt uraa kirjailijana ja menestynytkin sillä alalla. Kirjan tapahtumat sijoittuvat joulun aikaan. Gwendy matkustaa kotikaupunkiinsa viettääkseen juhlapyhät vanhempiensa seurassa. Hänen äitinsä käy läpi syöpähoitoja, puoliso on työmatkalla jollain katastrofialueella. Pikkukaupungissa on lähiaikoina kadonnut kaksi tyttöä, mikä kuohuttaa kaikkia. Juuri ennen matkalle lähtöä, Gwendy löytää työhuoneestaan button boxin, jota ei ole nähnyt aikoihin. Homma tietysti säikäyttää Gwendyn, joka sitten kuskaa laatikon matkalleen mukaan.

Tarina on idealtaan kiinnostava, mutta harmillisesti toteutukseltaan jälleen sellainen tympeä kokoelma raapaisuja. Mikään käsillä olevista aiheista ei oikein nouse muiden yli, tai edes järin kiinnostavaksi. Button boxkin tahtoo jäädä sivuhahmoksi.

Nopeasti luettava kirja, jonka jälkeen en odota sarjan päätösosaltakaan suuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti