keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Teit meistä kauniin

Tuukka & Olga Temonen: Teit meistä kauniin
Toimitus: Jenni Salminen
WSOY 2016, 161s.
Kuvat: Lars Johnson sekä liuta yksityisalbumien kuvia

Helmet-lukuhaaste on junnannut paikoillaan jo pienen ikuisuuden, sillä jäljellä on enää vain minulle hankalia haastekohtia. Nyt viimein pääsen ruksimaan yhden kohdan tällä elokuvan tekemisestä kertovalla kirjalla.

Teit meistä kauniin -elokuva kertoo enimmäkseen totuudenmukaisesti Apulannan alkutaipaleesta. Omat teinivuoteni osuivat nimenomaan 90-luvun puolivälin paikkeille ja vaikka en Apulantaa suoranaisesti fanittanut, monilla biiseillä on välitön nostalgiavaikutus.

Tässä elokuvan tekemisestä kertovassa kirjassa pääpaino on kuvilla, sekä vanhoilla valokuvilla, että elokuvan still-kuvilla. Ääneen pääsevät lyhyesti näyttelijät sekä Apulannan entiset ja nykyiset jäsenet, sekä tietysti elokuvan ohjaajat.

Kirjan innostamana varasin elokuvan kirjastosta ja jopa katsoin sen. (En muista, milloin olen viimeksi katsonut kokonaisen elokuvan! Ehkä kesällä?) Parasta tässä oli ajankuva ja se nuoruus, joka puski läpi ihan kaikesta. Pituutta ja maisemakuvia oli vähän liikaa.

---

Helmet-lukuhaaste 2018: 18. Kirja kertoo elokuvan tekemisestä

1 kommentti:

  1. Kirjaa en ole lukenut, mutta Apis-fanina (teinivuosina Apulanta oli yksi lempibändejä ja tykkään siitä edelleen) elokuva oli pienimuotoinen järistys, sillain kivalla tavalla 😃

    Minä hoidin tämän haastekohdan Twilight - Uusikuu -leffakirjalla.

    VastaaPoista