tiistai 28. kesäkuuta 2011

Löytöjä

Kiertelin eilen jälleen kirpputoreilla etsimässä jotain muuta kuin mitä lopulta löysin. Yritin vältellä kirjahyllyjä, mutta tiedätte varmaan, miten mahdotonta se on.


Niinpä yhdeltä kirppikseltä ostin 0,50€/kpl Anni Swanin Tottisalmen perillisen ja Merri Vikin Hillitse itsesi, Lotta! -kirjan, joita ei ole varmaan luettu kertaakaan.


Samalla hinnalla löysin myös hellyttävän ohuen läpäreen, Anni Swanin Lastennäytelmiä II vuodelta 1923. Vähäisestä sivumäärästä huolimatta teoksesta löytyy seitsemän näytelmää, mm. Saapasjalkakissa. Luin vasta ensimmäisen näytelmän, mutta jo pelkästään kirjasen katselusta tulee hyvä mieli ja ikävä pientä ala-astetta, jonka joulu-, kevät- ja äitienpäiväjuhliin harjoittelimme ainakin yhden näytelmän.


Mutta näistä olen erityisen ylpeä! En usko, että minulla oli ennestään ainuttakaan Sakari Topeliuksen teosta. Nyt on seitsemän. :) Isosiskon kirjahyllyssä olen näitä ihaillut ja nyt löysin omaksi, 7 eurolla. Välskärin kertomuksia kolmessa osassa, Talvi-iltain tarinoita kahdessa, Tähtien turvatit sekä yksissä kansissa Jungarin taru, Rautakylän vanha paroni ja Sumutarinoita. Missähän välissä nämä saisi luettua?

3 kommenttia:

 1. Ihania löyöjä! Kirppikset ovat siitä ihania kirjalöytöpaikkoja, että niissä kirjat ovat kohtuuhintaisia - esim. noista Topeliuksista olisit saanut maksaa varmasti yhteensä ainakin 50e, jos olisit ostanut ne antikvariaatista. Tähtien turvatit on kiehtova tarina; luin sen teini-iässä, silloin oli vielä aikaa lukea paksuja kirjoja kun ei ollut perheenäidin velvollisuuksia eikä kirjablogeja, joista saa koko ajan uusia lukuvinkkejä...

  Tottisalmen perillinen on ihana kirja, se olisi kiva lukea uudelleen nyt kesällä.

  VastaaPoista
 2. Voi nostalgian tuulahdus :) Ahmin noita Anni Swanin kirjoja lapsuudessani tosi paljon. Pitäisi joskus verestää muistoja ja lukea uudelleen... Hyviä ja edullisia löytöjä!

  VastaaPoista
 3. Maria, Kyllä hintataso on ehdottomasti kirppisten paras puoli kirjojen hamstraajalle :) Tuskin olisin antikvariaatista raaskinut näitä ostaakaan.

  Villasukka kirjahyllyssä, minä olen näiden Anni Swanien (kuten monien muidenkin lasten/nuortenkirjojen suhteen) herännyt kovin myöhään: en muista lukeneeni lapsena ensimmäistäkään, mutta nyt aikuisena kyllä tasaista tahtia :) Tykkään näistä(kin) kovasti.

  VastaaPoista