torstai 9. marraskuuta 2017

your name. 01

Alkuteos: Makoto Shinkai
Sarjakuva: Ranmaru Kotone
Sangatsu Manga 2017, 176s.
Suom. Janne Mökkönen

Alunperin animaatioelokuvana ilmestynyt your name. taipuu hienosti myös sarjakuvan muotoon.

Trilogian ensimmäinen osa, your name. 01, saa tarinan hyvään vauhtiin. Mitsuha on nuori maalaistyttö ja täysin kyllästynyt kotikyläänsä. Ystävilleen hän toteaa, että seuraavassa elämässään hän olisi mieluiten jossain suurkaupungissa elävä poika. Kuinka ollakaan, eräänä aamuna Mitsuha herää tokiolaispoikana ja Taki, samainen nuorukainen Tokiosta, herää Mitsuhana. Luonnollisesti tilanne on kummallekin hämmentävä ja outo, pelottavakin. Seuraavana aamuna kumpikin on jälleen oma itsensä. Mitsuha ja Taki vaihtavat kehojaan moneen kertaan ja vähitellen he löytävät keinon kommunikoida keskenään ja tavallaan sopeutuvat tilanteeseen.

En ole nähnyt your name. -elokuvaa, joten en vielä tiedä, mihin suuntaan tarina tästä etenee. Takakannen mukaan tarina on luokiteltu draamaksi, joten lienee parasta varautua siihen, ettei luvassa ole pumpulinpehmeää, onnellista loppua.

Piirrosjälki on selkeää ja sievää. Kuvituksessa on onnistuttu ilmaisemaan selkeästi se, milloin Mitsuhan kehossa on Mitsuha itse ja milloin Taki. (Ja Takin kohdalla tietysti sama.)

Tarina on oikein lupaava ja toteutus toimii mainiosti. Jatko-osat ovat ilman muuta lukulistalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti